REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Kontrolinė dvikova: Graikija - Lietuva (nuotr. Lino Kunigėlio)

Po paskutinių kontrolinių rungtynių su graikais Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė žaidėjai pripažino, kad nors ir pralaimėjo, bet sužaidė bene geriausią mačą Akropolio turnyre.

5

Po paskutinių kontrolinių rungtynių su graikais Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė žaidėjai pripažino, kad nors ir pralaimėjo, bet sužaidė bene geriausią mačą Akropolio turnyre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pradžia vėl buvo įtempta, nervinga, pridarėme vaikiškų klaidų tiek puolime, tiek gynyboje. Nesusitvarkėme su nervais, bijojome to graiko kaip geros komandos. Įsidrąsinome, pradėjome veržtis, atmetinėti kamuolį, pamatėme, kad po krepšiu yra skylių“, - pasakojo daugiausiai – 15 taškų pelnęs Jonas Mačiulis.

REKLAMA

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pasirengimą Europos čempionatui baigė pralaimėjimu. Penktadienį rungtynėse su Akropolio turnyro šeimininkais graikais gana solidų žaidimą demonstravę Jono Kazlausko auklėtiniai nusileido 62:67 (15:16, 16:15, 15:18, 16:18).

Lietuviai aiškia pervara laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių - 45:28, tačiau vėl pernelyg daug klydo - 20:7. Rezultatyviausias Lietuvos rinktinė buvo Jonas Mačiulis – 15 taškų. 13 taškų ir 11 atkovotų kamuolių pridėjo Jonas Valančiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, trečio kėlinio pabaigoje, ketvirtojo pradžioje lietuviai išsiveržė į priekį, tačiau tos persvaros išlaikyti neleido smulkios klaidos: „Graikai pabaigoje tiesiog geriau sužaidė. Naudingos rungtynės – protinga komanda, su „nugarinėmis užtvaromis“, užkirtimais. Gerai susidurti ir su kitokiu žaidimo stiliumi. Turkai užsmaugė, olandai greitai bėga, šitie lėčiau viską darė. Gerai pakeisti varžovą ir stilių.“

Lietuvos rinktinės senbuvis Paulius Jankūnas akcentavo, kad pradėta prastai, tačiau vėliau kova vyko taškas į tašką. „Rungtynių baigtį lėmė kelios gynybos klaidos ir viskas. Smulkių dalykų nepadarėme. Buvome prisiviję, bet nesugebėjome laimėti“, - komentavo puolėjas.

Paklaustas, ar tai geriausios rungtynės Akropolio taurėje, P. Jankūnas buvo linkęs sutikti. „Sunku sakyti, kai pralaimi rungtynes, bet šios buvo vienos iš geriausių – klaidų mažiau buvo, geriau vienas kitą suprantame, perspektyvą matome, - sakė jis. - Žaidėme su rimtomis komandomis. Reikėjo to prieš Rygą. Kai sunkios minutės, reikia išmokti žaisti, kai įtampa yra kovojant su gera komanda, ir taškas į tašką.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų