REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmosiose Akropolio taurės turnyro rungtynėse ketvirtadienį Lietuvos krepšinio rinktinė po beviltiško paskutinio kėlinio 53:71 (15:15, 9:15, 25:21, 4:20) pralaimėjo Turkijos krepšininkams. Ar antros gana prastai sužaistos kontrolinės rungtynės (prieš tai 59:72 Kaune pralaimėjo kroatams) verčia skambinti pavojaus varpais?

Pirmosiose Akropolio taurės turnyro rungtynėse ketvirtadienį Lietuvos krepšinio rinktinė po beviltiško paskutinio kėlinio 53:71 (15:15, 9:15, 25:21, 4:20) pralaimėjo Turkijos krepšininkams. Ar antros gana prastai sužaistos kontrolinės rungtynės (prieš tai 59:72 Kaune pralaimėjo kroatams) verčia skambinti pavojaus varpais?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Gal kaltas psichologinis pervargimas, nes sulūžome ketvirtame kėlinyje. Regeneracija užtrunka – reikia palaukti. Šiandien turėtume atstatysime psichologinę pusiausvyrą rungtynėse su olandais, o paskutinėje dvikovoje su graikais pamatysime tikrąjį Lietuvos rinktinės veidą“, - neabejojo krepšinio specialistas Tomas Pačėsas.

REKLAMA

Buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas pripažino, kad rungtynėse su turkais lietuviai buvo blogai išsidėstę, kamuolio perdavimas vėlavo, daug klydo, kur to galima buvo išvengti, o dėl to atsirado prastas puolimas.

„Įsimetė nepasitikėjimas. Gal kova dėl vietos dvyliktuke kažkam maišo atsiskleisti, kitiems gal nuovargis, atsakomybės kratymasis. Reikia mobilizuotis žaidžiant su rimtais varžovais. Galvoju šįvakar vaizdas aikštėje bus kitoks, - komentavo jis. - Nedaryčiau tragedijos. Tik reikia pataisyti elementarias klaidas.“

REKLAMA
REKLAMA

Kokias išvadas galima padaryti? Anot pašnekovo, pirmiausiai – atitverti varžovus ir geriau kovoti dėl atšokusių kamuolių. „Tuos elementus pagerinus – milžiniškas taškų potencialas. Taip sumažintume ir varžovų renkamus taškus. Mums trūksta šviežumo, emocinio fono. Gal tai – tikslingas krūvio išskaičiavimas, kad geresnė sportinė forma ateitų čempionato metu“, - teigė T. Pačėsas.

„Tokie dalykai galimi vaikų ir jaunučių komandose, kai po spaudimo kyla panika, prarandami kamuoliai, bet neturėtų būti vyrų rinktinėje. Nesvarbu, kokios psichologinės būsenos ta komanda, turėtų išvengti tokių praradimų“, - teigė legendinis Lietuvos rinktinės krepšininkas Sergejus Jovaiša.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot krepšinio specialisto, antros tokios prastos rungtynės iš eilės natūraliai kelia nerimą – praleidžiame ne tiek daug, bet įmetame tikrai per mažai taškų, o žaisti su 4-5 taškais per kėlinį tikrai nėra linksma.

„Neramina tai, kad individualiai nelabai ką lemiančiose rungtynėse tiek prisidirbome. Galėtume kiek santūriai su klaidomis. Su žaidimo organizavimu dar problemos, nesimato to tekėjimo, - tv3.lt komentavo jis. - Žaidėjams viskas krinta iš rankų, neturi kolektyvinio jausmo, pavieniai bandymai efektyviai pasižymėti irgi neturi sėkmingo tęsinio. Noro yra, bet galimybės ne visada sutampa su norais.“

REKLAMA

Pasak „Gudriojo Lapino“ pravardę turėjusio krepšininko dabar rinktinei svarbiausia išsiropšti iš tos psichologinės duobės ir susikoncentruoti: „Nesame atsargūs saugodami kamuolį. Neramina, kad po aktyvesnių varžovų gynybos veiksmų prarandame žaidimo kontrolę. Kamuolius tiesiog dovanojame varžovams. Europos čempionate bus tikrai ne vienas bandymas mus paspausti, tam reikia būti pasiruošus. Spaudimas kita vertus yra šiokia tokia avantiūra – mums reikia mokėta pasinaudoti ta situacija. Teisingai ir greitai žaisdami galime nubausti oponentus tais vadinamais pigiais taškais.“

REKLAMA

Paklaustas, ar esant didesnei įtampai ir rungtynių kainai Europos čempionate lietuviai klys dar dažniau, S. Jovaiša atsakė neigiamai. „Psichologinė įtampa bus abiejose pusėse, tie dalykai išsilygins. Tačiau nusinešti į Europos čempionatą pasitikėjimą ir ramybę privalome. Turime dar savaitę – atitinkamos išvados bus padarytos. Visi žaidėjai privalės atsakingai elgtis įvairiose situacijose ir sugrįžti prie įprasto 10-12 klaidų limito.“

Krepšinio specialistas taip pat atkreipė dėmesį, kad Lietuvos komandoms būdingas didelis techninių klaidų skaičius, tačiau kovojant dėl kamuolių tokios didelės bėdos nebuvo. Rungtynės su turkais ketvirtadienį, kai varžovai po lietuvių krepšių atkovojo 17 kamuolių – nemaloni išimtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar prie tokio žaidimo prisidėjo ir Jono Valančiūno kelionės į Kanadą? „Jonas - vienas stipriausių ramsčių šiųmetinėje rinktinėje. Pernai sėkmingas jo dalyvavimas komandą ištraukė ne kartą. Norėtųsi kitų žaidėjų efektyvesnio indėlio. Bet jis atsiras“, - neabejojo optimistiškai nusiteikęs S. Jovaiša.

Antrąsias Akropolio taurės turnyro rungtynes Lietuvos rinktinė žais penktadienį vakare su Olandijos krepšininkais. Rungtynes nuo 19 val. tiesiogiai stebėkite portale tv3.lt ir TV3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų