REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Į Lietuvos nacionalinę futbolo rinktinę Europos čempionato atrankos rungtynėms su Estija ir San Marinu pakviesti 24 žaidėjai. Tarp jų bus saugas Arvydas Novikovas, tačiau nebus gynėjo Vytauto Andriuškevičiaus.

 Į Lietuvos nacionalinę futbolo rinktinę Europos čempionato atrankos rungtynėms su Estija ir San Marinu pakviesti 24 žaidėjai. Tarp jų bus saugas Arvydas Novikovas, tačiau nebus gynėjo Vytauto Andriuškevičiaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rinktinėje iš viso bus 10 žaidėjų iš Lietuvos čempionato klubų. Po kiek daugiau nei pertraukos į rinktinę pakviesti saugo ir puolėjo pozicijose žaidžiantis Linas Pilibaitis iš Vilniaus „Žalgirio“ bei gynybos ar saugų grandyje rungtyniaujantis Andrius Bartkus iš Klaipėdos „Atlanto“.

REKLAMA

„Šie žaidėjai yra vieni iš lyderių savo klubuose, taip pat jau turi patirties rinktinėje, todėl tikimės, kad jie sudarys konkurenciją kitiems komandos futbolininkams. Prieš kelionę į Estiją turėsime kelias treniruotes, per kurias galėsime įvertinti, kurie žaidėjai yra artėjančioms dvejoms svarbioms rungtynėms pasiruošę geriausiai“, - sakė rinktinės treneris Igoris Pankratjevas.

Pirmą kartą šiais metais rinktinei galės padėti ilgą laiką traumų kamuotas saugas Arvydas Novikovas. „Atidžiai sekame jo progresą. Dabar Arvydas sveikas ir treniruojasi „Bochum“ klubo gretose, tik dar jam trūksta daugiau žaidybinės praktikos, - teigė I. Pankratjevas – Džiugu, kad jis sugrįžimo į rinktinę laukia su dideliu užsidegimu. Birželį Arvydas net buvo atvykęs į mūsų treniruotes, kad galėtų būti arčiau komandos.“

REKLAMA
REKLAMA

Po pertraukos prie rinktinės taip pat prisijungs saugai Tautvydas Eliošius ir Deimantas Petravičius, kuriems kelią į nacionalinę komandą vis užkirsdavo sveikatos problemos. Pirmasis rinktinėje debiutavo pernai lapkritį Šveicarijoje, o antrasis – užpernai lapkritį Moldovoje.

Prieš artėjančias atrankos rungtynes neapsieita be netekčių – Olandijoje žaidžiantis gynėjas Vytautas Andriuškevičius kelias savaites turi praleisti be futbolo, nes rungtynėse su Roterdamo „Feyenoord“ rugpjūčio viduryje pasitempė kojos raumenį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos rinktinė artėjantį pirmadienį, rugpjūčio 31-ąją, rinksis į kelių dienų treniruočių stovyklą Kaune. Rugsėjo 3-ąją komanda išvyksta į Taliną. Ten rugsėjo 5-ąją vyks rungtynės su Estijos rinktine.

Po trijų dienų, rugsėjo 8 d., Vilniuje lietuviai žais su San Marino atstovais. Bilietus į pastarąją dvikovą LFF stadione platina „Bilietai.lt“.

Lietuvos futbolo rinktinės sudėtis rungtynėms su Estija ir San Marinu:

Vartininkai:

Giedrius Arlauskis („Watford" FC, Anglija) Vytautas Černiauskas (Bukarešto „Dinamo“, Rumunija) Emilijus Zubas (Belsko Bialos „Podbeskidzie“, Lenkija)

REKLAMA

Gynėjai:

Deividas Česnauskis (FK „Trakai"). Georgas Freidgeimas (Vilniaus „Žalgiris"); Tadas Kijanskas (Haifos „Hapoel", Izraelis); Linas Klimavičius (FK „Trakai"); Egidijus Vaitkūnas (Vilniaus „Žalgiris"); Marius Žaliūkas (Glazgo „Rangers“, Škotija); Vaidas Slavickas (Marijampolės „Sūduva“);

Saugai:

Andrius Bartkus (Klaipėdos „Atlantas“). Karolis Chvedukas (Marijampolės „Sūduva"); Fedor Černych (Lenčnos „Gornik", Lenkija) Vytautas Lukša (Vilniaus „Žalgiris"); Saulius Mikoliūnas (Salihorsko „Šahter", Baltarusija); Mindaugas Panka (Petah Tikvos „Maccabi“, Izraelis); Linas Pilibaitis (Vilniaus „Žalgiris"); Deimantas Petravičius („Nottingham Forest“ FC, Anglija) Vykintas Slivka (Turino „Juventus“, Italija) Artūras Žulpa („Aktobe" FC, Kazachstanas) Tautvydas Eliošius (Pakruojo „Kruoja“) Arvydas Novikovas („Bochum“ FC, Vokietija)

Puolėjai:

Deivydas Matulevičius (Kostanajaus „Tobol“, Kazachstanas); Lukas Spalvis („Aalborg" BK, Danija);

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų