REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policija Kauno miesto savivaldybės tarnautojo namuose aptiko ginklų arsenalą. Daliai rastų daiktų įsigyti vyras turėjo dokumentus, kiti įgyti neteisėtai. 34 metų įtariamasis uždarytas į areštinę, pranešė policija.

Policija Kauno miesto savivaldybės tarnautojo namuose aptiko ginklų arsenalą. Daliai rastų daiktų įsigyti vyras turėjo dokumentus, kiti įgyti neteisėtai. 34 metų įtariamasis uždarytas į areštinę, pranešė policija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kriminalinės žvalgybos informacija apie neteisėtą disponavimą šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis Šiaulių apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnus atvedė į įvairius Lietuvos miestus.

REKLAMA

Trečiadienį Kauno rajone, Raudondvario kaime, 34 metų vyrui priklausančioje gyvenamojoje patalpoje ir ūkinės paskirties pastatuose pareigūnai rado 756 įvairaus kalibro šovinius, aštuonis pistoletus, pistoletą-automatą, 41 šaunamųjų ginklų dalį, šautuvą, trijų kirvių ir iečių dalis, kastetą, trijų šautuvų vamzdžius, 43 artilerijos sviedinius, tris granatų paleidimo užtaisus, 29 artilerijos šaudmenis ir jų dalis, 106 pirotechninius užtaisus, devynis sprogdiklius ir jų dalis bei 14 granatų ir minų korpusų.

REKLAMA
REKLAMA

Įvedus planą „Skydas“, buvo iškviesti antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, jie dalį šio radinio išvežė sunaikinti.

Vyras turėjo ir kelis legaliai laikomus šautuvus, skirtus medžioklei.

Kaip skelbia Šiaulių policija, ginklai ir sprogmenys buvo laisvai prieinami, išdėlioti visuose gyvenamojo namo kambariuose. Šeimoje gyvenantis mažametis vaikas galėjo laisvai prie jų prieiti, pažaisti su granatomis ir net turėjo asmeninį tėvo jam dovanotą šautuvą. Anot vyro, šis šautuvas buvo nukenksmintas, nešaudantis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis kauniečiui pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tai ne pirmas Šiaulių policijos rastas arsenalas - rugpjūčio 3 dieną dviejuose Raseinių nuosavų gyvenamųjų namų rūsiuose rado tiek sprogmenų, kad, juos surenkant ir išvežant, saugumo sumetimais teko evakuoti aplinkinių namų gyventojus. Sprogimo grėsmė buvo didelė – pareigūnai abiejuose namuose rado apie 22,3 kg ir 9,4 kg sprogstamųjų medžiagų, artilerijos sviedinių, rankinių granatų korpusų, granatų, sprogdiklių, minosvaidžio minų, šaunamųjų ginklų dalių. Išminuotojai dalį pavojingiausių sprogmenų išvežė ir susprogdino karjere.

REKLAMA

Šių arsenalų savininkai 40-ies ir 42-jų metų raseiniškiai buvo sulaikyti, jiems pateikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo dideliu kiekiu šaudmenų, sprogmenų bei sprogstamųjų medžiagų.

Rugpjūčio 23 dieną kartu su Valstybės sienos apsaugos Ignalinos rinktinės pareigūnais surengtos operacijos metu buvo sulaikytas iš Latvijos į Lietuvą per valstybės sienos kirtimo punktą atvykęs 45 metų Utenos rajono gyventojas. Patikrinus jo vairuojamą automobilį „Opel Vectra“, rastas šaunamasis ginklas, aštuonių granatų korpusai, du granatos sprogdikliai-detonatoriai ir peilis-durklas. To paties vyro garaže aptikti dar penki šaunamieji ginklai, 1466 įvairaus kalibro šoviniai, 43 minosvaidžio minos ir jų fragmentai, 43 rankinės granatos ir jų fragmentai, 117 artilerijos sviedinių ir jų fragmentų bei kitų šaunamųjų ginklų bei sprogmenų dalių.

REKLAMA

Visi sulaikytieji save laiko kolekcininkais. Policija sako, kad toks ginklų ir sprogmenų kolekcionavimas – neteisėtas ir keliantis didžiulę grėsmę aplinkiniams. Norint kolekcionuoti ginklus, reikia gauti tam leidimą, užtikrinti kolekcijos saugumą, kiekvienas ginklas privalo turėti įsigijimo dokumentus, be to, ginklai ir sprogmenys turi būti netinkami naudoti, kad jų niekas negalėtų panaudoti piktiems kėslams.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų