REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Artūras Milaknis (nuotr. Fotodiena.lt/Edvardo Blaževičiaus)

Beviltiškai klaidose skendusi Lietuvos krepšinio rinktinė nusileido turkams

Ketvirtajame kėlinyje „sukrapštė“ vos 4 taškus

Net ir su Jonu Valančiūnu Europos čempionatui besiruošianti Lietuvo vyrų krepšinio rinktinė neranda savo veido. Pirmose Akropolio taurės rungtynėse su turkais klaidų virtinėje, nesusipratimuose gynyboje ir puolime nuolat klimpę Jono Kazlausko auklėtiniai beviltiškai pralaimėjo 53:71 (15:15, 9:15, 25:21, 4:20).

30

Net ir su Jonu Valančiūnu Europos čempionatui besiruošianti Lietuvo vyrų krepšinio rinktinė neranda savo veido. Pirmose Akropolio taurės rungtynėse su turkais klaidų virtinėje, nesusipratimuose gynyboje ir puolime nuolat klimpę Jono Kazlausko auklėtiniai beviltiškai pralaimėjo 53:71 (15:15, 9:15, 25:21, 4:20).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje žaidė Jonas Valančiūnas. Jo sąskaitoje 14 taškų. Renaldas Seibutis pridėjo 12, Mantas Kalnietis - 7, Domantas Sabonis - 6, Artūras Milaknis - 5, Paulius Jankūnas - 3, Robertas Javtokas, Žygimantas Janavičius, Mindaugas Kuzminskas po 2 taškus. Turkų rinktinėje žibėjo Ersanas Ilyasova - 13 taškų ir 13 atkovotų kamuolių.

REKLAMA

Lietuvos rinktinė vienodai su turkais atkovojo kamuolių - po 40 ir taikliau metė dvitaškius 53 proc. (17/32) su turkų 42 (17/41). Tačiau itin prastai lietuviai pataikė nuo trijų taškų linijos - vos 13 proc. (/15), o suklydo net 23 kartus (turkai - 7). Akivaizdu, kad turkai tuo naudojosi ir perėmė net 15 kamuolių (lietuviu vos du).

Tai jau antrasis lietuvių palaimėjimas iš eilės pasirengimo Europos čempionatui cikle. Penktadienį Lietuvos nacionalinė ekipa mėgins atsigriebti žaisdama su Olandijos krepšininkais.

REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių eiga:

Ketvirtas kėlinys

Turkai apsukų nemažina ir netrukus susikrauna jau 10 taškų pranašumą - 49:59. Virtinė klaidų, taškų badas ir "minkšta" gynyba bloškia lietuvius į prarają - 51:66. Nesusipratimai, klaidos, netaiklūs metimai leido varžovams gerokai padidinti savo taškų kraitį, tuo tarpu lietuviai per 10 minučių sukrapštė tik 4. Galutinis rezultatas - 53:71,

Trečias kėlinys

Po didžiosios pertraukos J. Kazlausko auklėtiniai pradeda aktyviai tiek puolime, tiek gymyboje ir skirtumas tirpsta iki 2 taškų - 30:32. Abi komandos keičiasi rezultatyviomis atakomis - žaidimas vyksta taškas į tašką. P. Jankūnas baudos metimais persveria rezultatą savo naudai - 42:41. A. Milaknis tritaškiu ir baudos metimais trukteli Lietuvos rinktinę į priekį - 47:41. Turkai rankų nenuleidžia ir pasinaudojusi mūsų šalies krepšininkų klaidomis vėl įgauna pranašumą 49:51.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antras kėlinys

Kamuolį praradęs M. Kuzminskas dar „užsidirba“ nesportinę pražangą. Lietuvos rinktinei kyla sunkumų kovojant dėl atšokusių kamuolių. J. Kazlausko auklėtinių puolimas stringa, varžovai šauna į priekį 15:22. Pirmuosius taškus kone įpusėjus šiam ketvirčiui pelno D. Sabonis.

Klaidos nesiliauja, J. Kazlauskas prašo minutės pertraukėlės. Kol kas tyli lietuvių toliašaudė artilerija – net ir A. Milankio tritaškiai skrieja pro šalį. M. Kalnietis taikliu tritaškiu mėgina išjudinti puolimą - 20:28 turkai priekyje. D. Saboniui pavyksta sušvelninti skirtumą. Įpusėjus rungtynėms Lietuva atsilieka 24:30.

REKLAMA

Pirmas kėlinys

Pirmąjį kėlinį pradėjo optimaliausias Lietuvos rinktinės penketas J. Valančiūnas, P. Jankūnas, J. Mačiulis, R. Seibutis ir M. Kalnietis. Susikaupę ir taiklūs - tokie rungtynes pradėjo J. Kazlausko auklėtiniai ir netrukus jau pirmavo 7:0. Įveikę startinį jaudulį turkai ima lyginti žaidimą - 11:8. M. Kalnietį pakeitęs L. Lekavičius aikštėje buvo itin trumpai - praradusį kamuolį įžaidėją keičia Ž. Janavičius. Spaudimą pritaikę turkai išmuša lietuvius iš vėžių. Po pirmo kėlinio 15:15.

Situacija prieš rungtynes

„Paskutinis jėgų pasitikrinimas, kur stringame, kas blogai. Rungtynės Kaune su kroatais išryškino daug silpnų mūsų vietų ir Akropolio turnyras turi duoti atsakymus, kaip mes tas klaidas ištaisėme“, - turnyro išvakarėse kalbėjo Lietuvos rinktinės strategas Jonas Kazlauskas.

REKLAMA

Prieš dvikovą trenerių štabas paskelbė, kad šio vakaro rungtynėse nebus registruoti Deividas Gailius ir Artūras Gudaitis. Aikštėje turėtų pasirodyti šie 12 žaidėjų: Mantas Kalnietis, Žygimantas Janavičius, Lukas Lekavičius, Renaldas Seibutis, Mindaugas Kuzminskas, Jonas Mačiulis, Artūras Milaknis, Paulius Jankūnas, Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas.

Trys dienos batalijų Akropolio turnyre su turkais, olandais, graikais turėtų atsakyti ir į kitą svarbų klausimą – kas vertas likti rinktinės dvyliktuke. Kurie dar du žaidėjai bus „atkabinti“ nuo komandos, sužinosime tik rinktinei grįžus iš Graikijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su turkais lietuviai kartą jau buvo susidūrę – Kaune vykusiame tarptautiniame turnyre mūsų šalies krepšininkai be didesnio vargo 86:74 įveikė Ergino Atamano treniruojamą komandą. Per septynias iki šiol vykusias kontrolines rungtynes Lietuvos rinktinė pralaimėjo tik kartą – paskutinę dvikovą Kroatijos krepšininkams 59:72.

Europos čempionatas vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos nacionalinė ekipa turnyrą pradės Rygoje D grupės dvikova su Ukraina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų