REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujausi tyrimai atskleidė pribloškiančią realybę: kas penktas žmogus iš tiesų myli ne savo antrąją pusę. Šeimų ir porų problemas analizuojantys specialistai atkerta, kad situacija Lietuvoje dar blogesnė. O dėl to esą kalta rutina ir pačių porų tingėjimas įžiebti santykiams ugnelės.

Naujausi tyrimai atskleidė pribloškiančią realybę: kas penktas žmogus iš tiesų myli ne savo antrąją pusę. Šeimų ir porų problemas analizuojantys specialistai atkerta, kad situacija Lietuvoje dar blogesnė. O dėl to esą kalta rutina ir pačių porų tingėjimas įžiebti santykiams ugnelės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kur du – trečias nereikalingas. Byloja sena patarlė. Tačiau aiškėja, kad dangstydamiesi kauke dauguma gyvena dvigubą gyvenimą. Naujausio mokslinio tyrimo rezultatai atskleidė, kad kas penktas sutuoktinis iš tikrųjų myli... kitą žmogų. Esą dažniausiai svajojama apie kolegą ar kolegę darbe arba žmogų iš artimų draugų rato. Šeimų psichologas įsitikinęs, kad Lietuvoje situacija dar prastesnė, mat pagal skyrybų skaičių lietuviai, deja, viena pirmaujančių šalių Europoje.

REKLAMA

„Iš vienos pusės lyg tai atrodytų pagrindinė bėda, iš kitos pusės – tai yra kitų bėdų pasekmė. Nes tai, kad jau norisi galvoti apie kitą, kad traukia kažkur kitur, kitas žmogus, vadinasi, čia negerai. Kaip sakoma, nuo gero gyvenimo nieks nebėga“, - sako šeimos ir porų psichologas Marius Daugelavčius.

Šeimų ir porų santykius gelbėjantys specialistai tvirtina, kad nuo nuodėmingų minčių iki konkrečių darbų bent kartą gyvenime pereina apie pusė vyrų, o ir moterys, pasirodo,jausmams pasiduoda ne ką rečiau. Vienus esą priveda rutina, kiti dairytis į kairę pradeda ir dėl prasto lytinio gyvenimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Pradžioj juk santykiai buvo kitokie – buvo spalvoti, buvo flirtas, nuotykis, šiokios tokios beprotybės. O dabar viso to nebeliko. O žmogus juk tas pats liko. Poreikiai tai lieka, jie nepatenkinti. Ir tada atsiranda kitas žmogus ir viskas iš naujo: tada vėl nuotykis, vėl flirtas“, - teigia psichologas.

„Kita vertus, moters gyvenimas savotiškai sudėtingesnis, nes jai pasiekti seksualinį pasitenkinimą ir teoriškai yra daug sunkiau. Vyrui tai gamtos garantuota. Tik pavieniai atvejai nepasiekia, o moteriai sudėtinga. Ir kartais tenka matyti moteris, kurios tiesiog ne kolekcionuoja, bet ieško orgazmo. Gal su tuo geriau, gal su tuo“, - tikina psichoterapeutas, seksologas Viktoras Šapurovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kad gyvenime teko nueiti klystkeliais arba patirti mylimo žmogaus neištikimybės kartėlį, prisipažįsta ne vienas praeivis. Vieni neištikimybę nurašo jaunystei ar tiesiog išblėsusiai meilei, kiti kaltina buitį.

„Galbūt dažnai vieną palikdavau po keleto metų. Nes mano darbas toks buvo, režisūrą aš baigusi, tai bėgi ten, bėgi ten, renginiai, tai paskui pradėjo keršyt. Na gal per jauni buvom, tikrai“, - atvirauja pašnekovė.

„Tai šiukšlės neišneštos, tai tas, tai anas. Tai sodo važiavimas. Aš taip pat buvau neištikimas. Su žmona buvo problemų. Jinai nelabai galėjo. O aš kaip normalus vyras – man reikėjo“, - prisipažįsta vyriškis.

REKLAMA

„Dabar visur propaguojama yra šitie dalykai. Gal netiesiogine prasme. Visur linksmybės, atsipalaidavimas, pinigai. Šeima nebėra vertybė, dabar vertybė – kitokie santykiai“, - mano sutikta praeivė.

„Na, kad gyvenimas turi būti įvairesnis, įdomesnis, reikia kažką pakeist. Suprantat, kada ką nors blogo padarai, po to būni geresnis. Galvoji, kaip čia būt geresniam, ir šeimoj viskas būna geriau. Ne tik į naudą (nueit „į kairę“ – red.), bet taip ir reikia. Na, prigimtis vyriška yra. Ką mes skiriamės nuo gyvuliukų?“, - savo nuomonę dėsto pašnekovas.

REKLAMA

Tiesa, specialistai pripažįsta, kad kartą gyvenime nuklydus į kairę, tačiau padarius atitinkamas išvadas – santykiams tai netgi gali išeiti į naudą. Tik dažnos poros pagalbos ieško per vėlai.

„Tada žmonės susiima, kad reikia kažką daryt, nes viskas subyrės. Čia kaip ekonominė krizė. Ji kai ir blogas dalykas, bet iš tikrųjų, tas kas išlipa iš ekonominės krizės, išlipa sustiprėjęs“, - sako porų psichologas M. Daugelavičius.

„Aš turiu tokį skaičių magišką. Per 20 pirmųjų lytinių aktų ir per 20 pokalbio valandų reikia suprasti, kiek mes atitinkam vienas kitam psichologiškai, emociškai ir seksualiai. O žmonės ateina po penkių, po dešimt metų nesėkmingo lytinio gyvenimo, tai jau ten nežinau, kas lieka“, - savo formulę atskleidžia seksologas V. Šapurovas.

Tyrimas taip pat patvirtino, kad meilė kitam žmogui vidutiniškai trunka trejus metus ir tris mėnesius, o toliau viskas priklauso nuo noro ir pastangų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų