REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ oficialiai pradėjo pasiruošimą naujajam sezonui. Pirmadienį į rytinę treniruotę „Žalgirio“ arenoje susirinko net 14 krepšininkų, tačiau tik trys jų yra tikri dėl vietos komandoje.

Kauno „Žalgiris“ oficialiai pradėjo pasiruošimą naujajam sezonui. Pirmadienį į rytinę treniruotę „Žalgirio“ arenoje susirinko net 14 krepšininkų, tačiau tik trys jų yra tikri dėl vietos komandoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol dauguma žalgiriečių atstovauja įvairių šalių nacionalinėms rinktinėms, Martynas Pocius, Vytenis Lipkevičius ir Edgaras Ulanovas sezonui ruošiasi su „Žalgirio“ jaunimo ekipos nariais. Daugiau nei mėnesį truksiančioje stovykloje geriausiai užsirekomendavę jaunuoliai turės šansą patekti į pagrindinę „Žalgirio“ sudėtį.

REKLAMA

Tą treniruotės pradžioje akcentavo ir ekipos vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas. Jis komandos susirinkimą pradėjo kalba, kurioje pabrėžė, jog tik sunkus ir atkaklus darbas gali praverti duris į „Žalgirį“.

„Nesvarbu, kuris iš Jūsų dabar jaučiasi geriausias. Nei vienam vieta „Žalgiryje“ nėra garantuota. Taip, mes turime piramidę, tačiau vietą komandoje turi būti gauta ne išlaukimo būdu, o įrodžius, kad tu esi to vertas“, - kreipdamasis į 11 jaunųjų krepšininkų sakė G.Krapikas. Šiuo metu Lietuvos nacionalinės rinktinėje besidarbuojantis G.Krapikas, kaip ir prieš metus, pasiruošimo sezonui vairą palieka Šarūno Jasikevičiaus rankose. Tiesa, šiemet Šaras turės daugiau pagalbininkų. Treniruočių stovykloje jam talkins ne tik prie „Žalgirio“ trenerių štabo prisijungęs Darius Songaila, bet ir dublerių ekipos treneriai Tomas Masiulis ir jo asistentu šią vasarą tapęs Vidas Ginevičius. „Jaunimo komanda darbą pradėjo dar praėjusią savaitę, o dabar susijungėme su keliais pagrindinės sudėties krepšininkais, - kalbėjo Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujančios „Žalgiris-2“ ekipos vyr. treneris T.Masiulis. - Toks pasiruošimas sezonui galbūt nėra įprastas, bet iš jo tikimės pasisemti daug patirties. Jaunimui dirbti su tokiais profesionalais kaip Š.Jasikevičius ir D.Songaila tikrai išeis į naudą.“

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su M.Pociumi, E.Ulanovu ir V.Lipkevičiumi šiuo metu treniruotėse pluša Martynas Varnas, Martynas Echodas, Laurynas Birutis, Paulius Valinskas, Regimantas Miniotas, Martynas Sajus, Gytis Masiulis, Kristupas Žemaitis, Jokūbas Švambaris, Modestas Paulauskas ir Justinas Marcinkevičius.

Kitą savaitę į treniruočių procesą įsijungs ir iš Australijos atvyksiantis „Žalgirio“ naujokas Brockas Motumas.

Tuo tarpu Paulius Jankūnas, Robertas Javtokas, Mantas Kalnietis ir Lukas Lekavičius su Lietuvos rinktine ruošiasi Europos krepšinio čempionatui. Tą patį su Estijos ir Latvijos nacionalinėmis komandomis daro Siimas-Sanderis Vene ir Kasparas Vecvagaras, o dar vienas „Žalgirio“ naujokas Olivier Hanlanas darbuojasi Kanados vyrų rinktinės stovykloje.

Besirengdami sezonui žalgiriečiai sužais kelias draugiškas rungtynes už uždarų durų bei rugsėjo viduryje stovyklaus Italijoje, kur dalyvaus 6 komandų tarptautiniame turnyre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų