REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų agentūros (UNHCR) vadovas antradienį spėjo, kad negalima palikti Vokietijai ir Švedijai visos į Europą plūstančių pabėgėlių naštos.

Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų agentūros (UNHCR) vadovas antradienį spėjo, kad negalima palikti Vokietijai ir Švedijai visos į Europą plūstančių pabėgėlių naštos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Vokietijos žiniasklaida pranešė, kad asmenų, šalyje prašančių prieglobsčio, skaičius šiais metais gali pasiekti 750 tūkstančių.

REKLAMA

Interviu laikraščiui „Die Welt“ JT pabėgėlių reikalų komisaras Antonio Guterresas paragino Europos valstybes parodyti daugiau solidarumo priimant prieglobsčio prašytojus, kurie bėga nuo karo ir persekiojimo.

Atsakomybė „turi gulti ant daugelio pečių“, sakė A.Guterresas.

„Kalbant apie ilgalaikę perspektyvą, nepriimtina, kad tik dvi Europos Sąjungos valstybės - Vokietija ir Švedija - priims daugumą pabėgėlių“, - pabrėžė jis.

REKLAMA
REKLAMA

„Visos Europos šalys turi moralinę atsakomybę juos (pabėgėlius) priimti ir aiškią teisinę prievolę juos apsaugoti“, - sakė JT komisaras.

Didžiausia Europos ekonomika Vokietija tapo pagrindiniu pabėgėlių traukos centru. Kas trečias pernai į ES atvykęs pabėgėlis pasiprašė prieglobsčio Vokietijoje.

Berlynas oficialiai prognozuoja, kad šįmet pabėgėlių skaičius pasieks pusę milijono, tačiau laikraštis „Handelsblatt“ antradienį, remdamasis šaltiniais vyriausybėje, pranešė, kad šis skaičius gali išaugti iki 750 000.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį rengiamasi paskelbti naujus oficialius duomenis, ir jei ši prognozė bus patvirtina, tai būtų rekordinis skaičius, gerokai viršijantis ankstesnį rekordą 1992 metais, kai Vokietija atvėrė savo sienas Balkanų karų pabėgėliams.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel sekmadienį įspėjo, kad aštrėjanti prieglobsčio prašytojų problema Europos Sąjungai gali tapti rimtesniu iššūkiu už Graikijos skolų krizę.

Pernai visame pasaulyje bėgdami nuo karo, smurto ar persekiojimo savo namus paliko rekordiškai daug - 60 mln. - žmonių, rodo JT duomenys.

REKLAMA

Graikija per praeitą savaitę sulaukė dar beveik 21 tūkst. migrantų, praneša JT

Beveik 21 tūkst. pabėgėlių ir migrantų atvyko į krizės krečiamą Graikiją praeitą savaitę, o šis skaičius sudaro beveik pusę visų 2014 metais tą šalį pasiekusių atvykėlių, antradienį pranešė Jungtinės Tautos.

„Atvykėlių srautas pastarosiomis savaitėmis stabiliai didėjo“, – JT pabėgėlių reikalų agentūros UNHCR atstovas Williamas Spindleris (Viljamas Spindleris) sakė žurnalistams Ženevoje.

Pasak jo, nuo sausio į Graikiją atvyko jau per 160 tūkst. migrantų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų