REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Negali sakyti, kad nuėjęs į profesionalus būsi kažkoks dievas mėgėjų varžybose. Po APB profesionalų lygos dar nesiboksavau mėgėjų kovose. Neįsivaizduoju, kaip bus, bet bus sunku“, - prieš išvykdamas į Europos bokso čempionatą Bulgarijoje kalbėjo Londono olimpinis prizininkas Evaldas Petrauskas.

„Negali sakyti, kad nuėjęs į profesionalus būsi kažkoks dievas mėgėjų varžybose. Po APB profesionalų lygos dar nesiboksavau mėgėjų kovose. Neįsivaizduoju, kaip bus, bet bus sunku“, - prieš išvykdamas į Europos bokso čempionatą Bulgarijoje kalbėjo Londono olimpinis prizininkas Evaldas Petrauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svoro kategorijoje iki 64 kg kovosiantis 23 metų sportininkas privalo laimėti tris kovas Bulgarijoje, kad prasibrautų tarp šešių geriausių boksininkų toje pačioje svorio kategorijoje. Tik pastariesiems bus įteikti kelialapiai į pasaulio čempionatą, kur jau bus dalinami ir olimpiniai bilietai.

REKLAMA

Pats E. Petrauskas tvirtino, kad kovodamas APB profesionalų lygoje užsigrūdino: „Daugiau matymo ringe atsirado – matai, kaip varžovas reaguoja. Negali sakyti, kad nuėjęs į profesionalus būsi kažkos dievas mėgėjų varžybose. Tiesiog daugiau ringe trenerių klausai. Be to, tikrai sustiprėjau. Jėgos turiu, proto yra – kovojam“.

E. Petrausko paskutinė kova APB profesionalų ringe

APB profesionalų lygoje tiek E. Petrauskui, tiek Eimantui Stanioniui teko kovoti po aštuonis raundus, o mėgėjų varžybose – tik trys. „Mėgėjuose išeini ir visąlaik dirbi, o profesionaluose turi galvoti, kaip nepraleisti staigaus smūgio, kaip kontratakuoti, kaip apgauti priešininką. Mėgėjuose eini ir „lauži“ varžovą“, - aiškino skirtumus Londono olimpiadoje prieš trejus metus bronzą laimėjęs boksininkas.

REKLAMA
REKLAMA

„Reikia mėgėjų varžybose daugiau darbo. Kiekvienas nori patekti į pasaulio čempionatą. Veža visi stipriausius kovotojus, - komentavo E. Petrauskas. – Visi bus stiprūs. Koks bosnis praeis pro visus kaip tankas ir bus stipriausias. Tikėsiuos, kad pats esu tarp stipriausių.“

„Pasirengimo metodika skiriasi – mėgėjų varžybose svarbus greitis, o profesionalų – reikia ištvermės, planavimo, kurį raundą pralaimėti, kuri laimėti. Aišku, sportininkams svarbi ir finansinė parama – gauna užsidirbti“, - teigė treneris Vidas Bružas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu E. Stanionis tikino, kad puikiai pasirengė Europos čempionatui: „Man reikia to medalio, turiu išsikovoti, nes nesu kažko pasiekęs aukšto rango varžybose. Manau, kad pateksiu į olimpiadą, jei sieksiu, tikrai pasieksiu.“

Paklaustas, ar jam taip pat bus sudėtinga persiorientuoti nuo profesionalų prie mėgėjų bokso, Eimantas tvirtino, kad bus truputį keista. „Viskas greičiau. Aišku, ištvermės turime daugiau, noro ir užsispyrimo. Teisėjavimas kitoks, turi padaryti dvigubai daugiau nei anksčiau. Mat pagal grožį gal žiūri“, - sakė jis.

REKLAMA

Pakomentuoti, ką reiškia „žiūri pagal grožį“, ėmėsi bokso rinktinės treneriai. Jie sulygino bokso teisėjavimą su dailiuojo čiuožimo. „Iš išvaizdos patiko – ir tam duoda taškus. Tad lieka vienintelis būdas – pasiųsti į nokdauną arba nokautuoti. Aišku, ne visada gaunasi „nukirsti“. Turi visa galva būti „aukštesnis“. Jei varžovas pradeda „lakstyti“, neina į kovą, taip pat sudėtingiau“, - aiškino treneris Vladimiras Bajevas.

„Mažoje šalyje sudėtinga patekti į olimpiadą. Pradeda žaisti pinigai. Rusija, Kazachstanas, Pietų Amerikos šalys. Mane baugina, nes sportininkams kartelė aukštesnė. Jiems reikia nugalėti ne tik sportininką, bet ir teisėjus. Kovoja ne su vienu priešininku“, - teigė Lietuvos bokso federacijos prezidentas Darius Šaluga.

REKLAMA

Jis atkreipė dėmesį, kad Tarptautinė bokso federacija vaikšto ant peilio ašmenų, nes boksas taip gali užsitraukti Tarptautinio olimpinio komiteto nemalonę dėl teisėjavimo subjektyvumo.

Į pasaulio čempionatą pateks po šešis kiekvienos svorio kategorijos stipriausius Senojo žemyno boksininkus. Pasaulio čempionate bilietus į Rio de Žaneiro olimpiadą gaus tik prizines vietas užėmę sportininkai.

„Manau, kad mūsų boksininkai pajėgūs prasibrauti į olimpiadą. Aišku, gali sutrukdyti tokie dalykai kaip burtai ar teisėjavimas. Bet turime dar stipriau boksuotis ir pasiekti savo tikslą“, - teigė V. Bajevas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TIK FAKTAI

Į Europos čempionatą vyks šeši Lietuvos boksininkai – Edgaras Skurdelis (svorio kategorija iki 60 kg), Londono olimpiados prizininkas Evaldas Petrauskas (iki 64 kg), Eimantas Stanionis (iki 69 kg), Tomas Pivorunas (iki 75 kg), Tadas Tamašauskas (iki 91 kg) ir Mantas Valavičius (virš 91 kg).

Lietuvos bokso rinktinė turėjo tris pasirengimo Europos čempionatui etapus. Pirmasis vyko Armėnijoje, kur buvo dirbama su fiziniu pasirengimu, vėliau Kirkizijoje ir Europos žaidynėse, o trečias etapas vyko Baltarusijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų