REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
 „Karklė 2015” po stogu pakvies didžiausią žiūrovų skaičių Lietuvos festivalių istorijoje  (nuotr. Organizatorių)

Išryškėję jau rugpjūčio 14-16 dienomis vyksiančio festivalio „Karklė-2015 Live Music Beach“ kontūrai rodo, kad ši fiesta tiek programos, tiek infrastruktūros atžvilgiais bus visa galva aukštesnė už savo pirmtakes.

3

Išryškėję jau rugpjūčio 14-16 dienomis vyksiančio festivalio „Karklė-2015 Live Music Beach“ kontūrai rodo, kad ši fiesta tiek programos, tiek infrastruktūros atžvilgiais bus visa galva aukštesnė už savo pirmtakes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Festivalio organizatorių dedamos pastangos buvo teigiamai įvertintos ne tik muzikos fanų, kurie iššlavė beveik visus bilietus į šį unikalų renginį, bet ir Pajūrinio regioninio parko bei Karklės bendruomenės atstovų. Atsižvelgiant į tai, buvo priimtas sprendimas padidinti parduodamų bilietų limitą nuo 10 tūkst. iki 12 tūkst. Pasak organizatorių, bilietais dar neapsirūpinę festivalio gerbėjai dabar gali pretenduoti į tuos papildomus 2 tūkst. kelialapių, kuriuos platina Tiketa.lt, į trijų dienų muzikos ir pramogų „atlaidus“ pajūryje.

REKLAMA

Be padidintų ir patogiau suplanuotų parkingų bei kempingų, kurie leis užtikrinti komfortišką atvykimą ir įsikūrimą festivalio teritorijoje, viena didžiausių naujovių yra ta, kad šių metų festivalyje net 8.000 žmonių vienu metu galės klausytis muzikos dengtose erdvėse po stogu.

Tuo tikslu pajūryje statomi 1.000 ir 1.500 kv. m ploto angarai, kuriuose įsikurs „Livemusic.lt“ ir „Electronic“ klubai. Pastarasis – elektroninės muzikos angaras, talpinsiantis 4.500-5.000 žmonių, bus ne tik didžiausias bei pirmas toks Lietuvos festivalių istorijoje, bet ir aprūpintas moderniausia garso, šviesų technika, jo apipavidalinimui ruošiamos unikalios instaliacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „Karklė 2015 Live Music Beach“ organizatorių, pasaulinės festivalių tendencijos diktuoja tai, kad būtent elektroninei muzikai priklauso tiek dabartis, tiek ateitis, todėl natūralu, jog ir didžiausias Lietuvos muzikos festivalis daug dėmesio skiria šiam žanrui bei deda didžiules pastangas, kad ši muzika Karklėje ne tik suskambėtų, bet ir būtų įspūdingai vizualizuota.

Viena didžiausių „Electronic Club“ angare pasirodysiančių žvaigždžių - elektroninės muzikos kūrėjas ir atlikėjas TIGA iš Kanados, atliekantis tiek didžiulio susidomėjimo pasaulyje sulaukiančius originalius kūrinius, tiek tokių grupių, kaip „Depeche Mode“, „Scissor Sisters“, „Pet Shop Boys“, „The Killers“ ir kt. dainų remiksus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TIGA vardas gerai pažįstamas šio žanro muzikos fanams. Jo statusą bei lygį muzikiniame pasaulyje patvirtina ir atlikėjo Karklės festivalio organizatoriams atsiųstas reikalavimų sąrašas, kuris pranoksta iki tol pildytus muzikantų pageidavimus. Anot organizatorių, svečiui neįtiko nė vienas viešbutis Lietuvoje, todėl jis apsistos Rygoje. Į pasirodymą jis bus vežamas pačiais naujaisiais aukščiausios klasės automobiliais ir tai – tik dalis visų TIGA pateiktų reikalavimų.

Pasak Mariaus Tumšio, festivalį organizuojančios kompanijos „Rengnių Centras“ vadovo, šis atlikėjas ir jo rengiamas pasirodymas „Electronic Club“ angare jau pirmąją festivalio vakarą, iš tiesų vertas visų šių reikalavimų įgyvendinimo ir organizatorių komanda intensyviai dirba, kad TIGA Karklėje galėtų galvoti tik apie susitikimą su publika ir visišką atsidavimą jai.

REKLAMA

Be atlikėjo TIGA, elektroninę festivalio erdvę „kontroliuos“ Olandijos technomuzikos varomoji jėga Stefano Richetta, didžėjus ir prodiuseris iš Vokietijos „Tensnake“, „Radistai“, kiti žinomi didžėjai ir elektroninės muzikos kūrėjai, kurie, anot organizatorių, patys prašo sudaryti jiems galimybę surengti pasirodymą bei išbandyti ruošiamas technines muzikines ir vizualines galimybes.

Dar didesnis iššūkis organizatorių laukia pagrindinėje scenoje („Main Stage“), kurioje taip pat nemaža dalimi karaliaus pati moderniausia festivalinė muzika, ir neabejotini lyderiai šioje srityje yra šių metų Karklės festivalio hedlaineriai grupė „Rudimental“.

REKLAMA

Anot M. Tumšio, šiemet įgyvendinami labai originalūs sprendimai, kurių dėka Karklės festivalio scena bus tokia, kokios dar nėra buvę ne tik Karklėje, bet ir kituose šalies festivaliuose.

„Tai sunku nupasakoti, tai būtina pamatyti. Mes siekiame sustiprėti tarptautiniu festivalinės kultūros mastu, todėl renkamės tokius sprendimus, kurie priartintų mus prie šio tikslo, o Lietuvos ir aplinkinių šalių publikai leistų pasijusti aukščiausio lygio muzikos festivalyje“, - sako M. Tumšys.

„Rudimental“ iš esmės atitinka Karklės festivalio filosofija, nes tai ne tiek radijo (nors jos hitai ir skamba eteryje), kiek būtent festivalinė grupė, rengianti įspūdingus gyvus pasirodymus. Ne veltui „Rudimental“ jau kelis metus iš eilės, tarp jų – ir šiemet, buvo pakviesti į vieną garsiausių ir prestižiškiausių muzikos festivalių Glastonburyje, Anglijoje, kitus panašius renginius, kas tik patvirtina šios grupės lygį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dėl grupės „Rudimental“ konkuravo ne vienas Lietuvos festivalis, bet jie pasirinko Karklę. Išsipildė mūsų svajonė atsivežti tokio lygio kompaniją, tačiau kartu susiduriame su didžiuliais reikalavimais, kuriems įgyvendinti samdome geriausius įvairių sričių specialistus“, - organizacinio darbo virtuvę atskleidžia M. Tumšys.

Pasak jo, „Rudimental“, kurios nariai atskrenda privačiu lėktuvu, į Karklę siunčia 4 sunkvežimius papildomos garso bei scenos technikos. Pasirodymo, vyksiančio jau pirmąjį festivalio vakarą, šiek tiek po vidurnakčio, metu scenoje bus apie 15-16 žmonių, keisis vokalistai, bus naudojami įspūdingi garso ir šviesų efektai.

Ir tai – dar ne viskas, nes šalia „Rudimental“ rikiuojasi ir tokie grandai, kai „Example“, „GusGus“, Marlon Roudette kiti Lietuvos bei tarptautinio masto atlikėjai, šių metų Karklės festivalį darantį išties išskirtinį bei stipresnį nei kada nors anksčiau.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų