REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Vilnius veža“ darbuotojų tragedija – be pinigų ir be darbo

Savivaldybė neguodžia: teks palaukti pusmetį ar metelius

Į tv3.lt redakciją kreipėsi beviltiškoje situacijoje atsidūrę „Vilnius veža“ darbuotojai, kurie pasakoja, kad jie ne tik prarado darbą, bet ir negauna sąžiningai uždirbtų pinigų.

Į tv3.lt redakciją kreipėsi beviltiškoje situacijoje atsidūrę „Vilnius veža“ darbuotojai, kurie pasakoja, kad jie ne tik prarado darbą, bet ir negauna sąžiningai uždirbtų pinigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Už paskutinius tris mėnesius nėra sumokėję atlyginimo ir išeitinė kompensacija irgi nėra sumokėta. Įmonė po padaryto audito negali skelbti bankroto vien dėl to, kad paskutiniu metu auditas parodė, kad įmonė dirbo pelningai. Sąmoningai direktoriai laukia, kol darbuotojai paskelbs bankrotą, o jeigu darbuotojai paskelbs bankrotą – automatiškai jie nebegaus to pilno atlyginimo“, - pasakojo buvęs „Vilnius veža“ darbuotojas Gintas.

REKLAMA

Socialiniame tinkle „Facebook“ taip pat plinta ir vienos šios įmonės darbuotojos pagalbos prašymas.

Vilniaus valdžia: teks palaukti bent pusmetį

Vilniaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Valdas Benkunskas tikino, kad savivaldybė kreipsis į teismą su civiliniu ieškiniu ir tuo pačiu dėl baudžiamosios bylos iškėlimo, nes įtaria neskaidrią apskaitą šioje bendrovėje.

„Mes matome, kad piniginiai srautai buvo valdomi be sprendimų. Mūsų nuomone, yra padarytas apie pusės milijono litų nuostolis. Įmonės valdyba buvo susirinkus praėjusią savaitę ir sprendimo dėl bankroto nepriėmė, tačiau, kiek žinome, artimiausiu metu tą turėtų padaryti SODRA“, – teigė V. Benkunskas.

REKLAMA
REKLAMA

Mero pavaduotojas tikino, kad supranta darbuotojus, tačiau visą kaltę verčia buvusiems vadovams, kurie nepriėmė tinkamų sprendimų ir pažeidė darbuotojų teises.

„Mes tiesiogiai atsiskaityti su „Vilnius veža“ darbuotojais negalime. Galima būtų nebent didinti statinį kapitalą, tačiau tai yra tarybos kompetencija. Tikimės, kad teisėsaugos institucijos nustatys, kad buvo aplaidžiai vesta apskaita ir nustatys kaltus asmenis. Taip mes galėsime atsiskaityti su darbuotojais ir kitais kreditoriais“, - tikino mero pavaduotojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklausus, kiek žmonėms gali tekti laukti sąžiningai uždirbtų pinigų, V. Benkunskas tiksliai negalėjo atsakyti. Vis tik turint omenyje teisminių tyrimų trukmę, galima spėti, jog procesas gali tęstis net kelerius metus.

„Visko gali būti, galbūt ne metelius, galbūt pusmetį, bet kurį laiką tikrai reikės palaukti. Čia jau yra sisteminės ydos, kurios lydėjo visą įmonės gyvavimo laikotarpį“ – tikino mero pavaduotojas Valdas Benkunskas.

Aušra Maldeikienė: jie dirbo ir jie turi gauti atlyginimus

Apie situaciją paklausta ekonomistė ir Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė Aušra Maldeikienė tvirtino, kad „Vilnius veža“ darbuotojos kreipimąsi dėl neišmokėtų atlyginimų socialiniame tinkle jau matė pirmadienio vakarą.

REKLAMA

„Vakar pamačiau ir ketinau tai moteriai parašyti, kad atsiųstų duomenis, nes ketinu kreiptis į merą ir administracijos direktorę, kad tokie dalykai būtų sutvarkyti“, - tikino tarybos narė.

A. Maldeikienė pabrėžė, kad jei informacija teisinga, tai susidariusi situaciją tikrai prasta. Ir ji turi būti kuo greičiau sprendžiama.

„Aš nežinau realios situacijas, nes ką rašo žmonės „facebook‘e“ ir kokia būna tikrovė, tai gali būti skirtumas. Bet jeigu faktas yra teisingas, savivaldybė turi tai išspręsti, nes žmonės nekalti. Jie dirbo ir jie turi gauti atlyginimus“, - teigė ekonomistė.

REKLAMA

Tarybos narė mano, kad jeigu buvo rasti pinigai kompensuoti privačių darželių išlaidas po 100 eurų (6 mln. litų), tai bet kokiu atveju savivaldybė turi rasti būdą atsiskaityti su „Vilnius veža“ darbuotojais.

„Ką aš supratau per tris mėnesius taryboje. Kad žmonėms labai nepatinka biurokratai, tačiau žmonės sprendžia problemas ne per tuos asmenis, kuriuos išsirinko, o per biurokratus. Ir jeigu jie turi kokią bėdą, jie bėga į savivaldybę pas biurokratus, ten aiškina, reiškia pretenzijas. Man kyla klausimas: kokiu tikslu jie išsirenka tarybos narius, jei į juos nesikreipia? O paskui sako: mes nepagalvojome, kad tarybos nariai gali padėti išspręsti. Juk mes priimam sprendimus ir mums privalo atsakyti biurokratai“, - dėstė Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė Aušra Maldeikienė.

tv3.lt primena, kad „Vilnius veža“ vienintelė akcininkė yra Vilniaus miesto savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų