REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus Infekcinių ligų stacionaras iš prastos būklės pastatų Žvėryne į naujas patalpas Santariškėse turėtų persikelti 2016 metų pabaigoje.

Vilniaus Infekcinių ligų stacionaras iš prastos būklės pastatų Žvėryne į naujas patalpas Santariškėse turėtų persikelti 2016 metų pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė pirmadienį žurnalistams sakė, kad iškėlimui sėkmingai ruošiamasi.

REKLAMA

„Iškelti iš Birutės gatvės, iš Žvėryno, infekcinių ligų ligoninę mes planuojame 2016 metų pabaigoje, nes šiuo metu sėkmingai jau yra įvykę viešieji pirkimai ir kol kas neapskųsti teismui, rugpjūčio 10 dieną turėtų būti nustatomas projektuotojas“, - aiškino R.Šalašavičiūtė.

Anot jos, Infekcinių ligų stacionaro įkūrimas Santariškėse bus pirmas keliose Vilniaus vietose išsidėsčiusios Tuberkuliozės ir infekcinių ligų ligoninės rekonstravimo etapas.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmuoju etapu iš Žvėryno iškeldinamai ligoninei yra numatyta 50 lovų, taip pat yra numatytos lėšos, jų poreikis yra per 2 mln. eurų, ir yra pakeitimai, leidžiantys jau nuo 2016 metų pradžios įsigyti įrangą ir aparatūrą, reikalingą ligoninei funkcionuoti“, - sakė ministrė.

Antruoju etapu numatoma pastatyti atskiras patalpas sergantiems tuberkulioze.

„Kitas etapas yra ženkliai sudėtingesnis ir didesnis - tai yra nauja statyba ir antstato statyba tuberkuliozės ligoninei. Šitas etapas turėtų pasibaigti 2017 metais“, - teigė ministrė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninė, kuri yra Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų filialas, turi keturis padalinius, kurie išsidėstę Žvėryne, Antakalnyje ir Santariškių miestelyje.

Santariškių klinikų direktorius plėtrai Justinas Ivaška BNS pirmadienį sakė, kad Infekcinių ligų stacionaras įsikurs naujame pastate.

„Tai bus naujas pastatas, vieno iš esamų pastatų priestatas, visa tai bus naujai pastatyta infekcinėms ligoms ir atitiks visus šiuolaikinius reikalavimus infekcinių ligų gydymui (...). Techninis sprendimas dar detalizuosis projektavimo etape, bet bus nauja infrastruktūra ir infekcinėms ligoms, ir šiuolaikinė infrastruktūra tuberkuliozės gydymui, kad užtikrintume tokį gydymą, koks priklauso Europoje“, - aiškino jis.

J.Ivaška sakė, kad pastatai ir žemė Žvėryne yra valstybės turtas ir sprendimai dėl jo likimo - ne klinikų kompetencija.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų