REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministerija (VRM) siūlo Vyriausybei iš policijos saugomų objektų sąrašo išbraukti Seimo viešbutį Vilniuje. Parlamento vadovybė su tuo nesutinka ir prašo pastatą saugoti toliau.

Vidaus reikalų ministerija (VRM) siūlo Vyriausybei iš policijos saugomų objektų sąrašo išbraukti Seimo viešbutį Vilniuje. Parlamento vadovybė su tuo nesutinka ir prašo pastatą saugoti toliau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VRM parengė Vyriausybės nutarimo projektą, pagal kurį iš vidaus reikalų ministro valdymo srities įstaigų saugomų svarbių valstybės objektų be kitų būtų išbrauktas Gedimino prospekte esantis Seimo viešbutis, jame gyvena būsto sostinėje neturintys parlamentarai. Policijos teritorinės įstaigos šios funkcijos turėtų netekti nuo kitų metų liepos 1-osios.

REKLAMA

„Vidaus reikalų ministerija remiasi dar 2011 metais pateiktomis Valstybės kontrolės išvadomis dėl valstybei svarbių objektų apsaugos vykdymo. Ten buvo pasakyta, kad vieną kartą turi būti nustatyta tvarka ir valstybė turi saugoti tik svarbius, strateginius objektus, o ne paprastai tariant, visus iš eilės ir ne tuos, kurie saugomi pagal paprotinę teisę“, - pirmadienį BNS sakė vidaus reikalų ministro patarėjas Tomas Beržinskas.

REKLAMA
REKLAMA

VRM požiūriu, turi būti saugomi tie objektai, kurių nesaugojimas ar kurių pažeidimas sukeltų grėsmę visuomenei, žmonėms, jų gyvybei, viešajam saugumui, gamtai ir pan.

„Manome, kad Seimo viešbutis šitų kriterijų neatitinka ir siūlome, kad VRM pajėgomis jis nebūtų saugomas“, - teigė patarėjas.

Jis atkreipė dėmesį, kad iš minėto sąrašo siūloma išbraukti ir daugiau objektų, pavyzdžiui, Užsienio reikalų ministeriją.

Praėjusią savaitę posėdžiavusi Seimo valdyba su tokiu požiūriu nesutinka. Ji nutarė kreiptis į Vyriausybę su prašymu „užtikrinti Lietuvos Respublikos Seimo viešbučio, kaip svarbaus valstybės objekto, apsaugą vidaus reikalų ministro valdymo srities įstaigų pajėgomis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes manome, kad Seimas ir viešbutis yra vientisas kompleksas, kurį būtina saugoti. Viešbutyje gyvena dauguma, daugiau kaip 70 Seimo narių, todėl apsauga reikalinga“, - BNS sakė parlamento vicepirmininkas „tvarkietis“ Kęstas Komskis.

Pirmasis Seimo vicepirmininkas „darbietis“ Vydas Gedvilas priminė, kad Seimo viešbutyje įsikūrusi ir parlamento vadovė, kurios apsaugą numato įstatymai.

„Jeigu būtų atsisakyta viešbučio apsaugos, teritorija, kur gyvena Seimo pirmininkė, nebūtų palikta. Vadovybės apsaugos departamentas savo ruožtu privalėtų užtikrinti apsaugą, bet tai nebūtų pastato saugojimas“, - pabrėžė T.Beržinskas.

REKLAMA

K.Komskio teigimu, Seimo viešbučio teritorijoje įrengti du postai, kur budi policijos pareigūnai. Pastato viduje apsaugos nėra.

„Saugu, kai jie yra, jie yra reikalingi“, - pritarė ir V.Gedvilas.

Tarp Lietuvos policijos saugomų objektų šiuo metu yra Lietuvos ir užsienio diplomatinės atstovybės, konsulinės įstaigos ir jų vadovų rezidencijos, Seimo viešbutis, Užsienio reikalų ministerijos administracijos pastatas ir jo prieigas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų