REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

  Į Lietuvą sekmadienį sugrįžo keliautojų grupė iš Kirgizijos, kurios vienas narys žuvo per griūtį Tian Šanio kalnuose.

  Į Lietuvą sekmadienį sugrįžo keliautojų grupė iš Kirgizijos, kurios vienas narys žuvo per griūtį Tian Šanio kalnuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lėktuvas iš Stambulo su lietuvių grupe Vilniaus oro uoste nusileido 14.33 val.

Keliautojų grupės vadovas Vydas Verbilis dėkojo konsulatui Astanoje ir Lietuvos užsienio reikalų ministerijai už rūpinimasi ir galbūt padarytą spaudimą, kad gelbėjimo operacija įvyktų greičiau ir sklandžiau. Trečią dieną po įvykio buvo suteikti profesionalūs gelbėtojai, su kuriais V.Verbilis lipo padėti nukelti žuvusios kūną. Lietuvių keliautojai sako, kad savo jėgomis to nebūtų galėję padaryti, nes sudėtingos oro sąlygos ir kt.

REKLAMA

„Lėtai ten viskas vyksta, iki mūsų pėsčiomis būtų reikėję eiti dvi paras, malūnsparniai kilti negalėjo“, - žurnalistams Vilniaus oro uoste sake V.Verbilis.

„Nelaimingas atsitikimas kalnuose atsitinka. Gaila, kad tai įvyko naktį ir mes nieko negalėjom padaryti - audra šėlo kaip išprotėjusi“, - sakė jis.

Keliautojai grįžo nemiegoję dvi paras, teigė esantys labai pavargę, prislėgti ir gedulingos nuotaikos.

Kaip skelbta, gelbėtojai nukėlė Kirgizijos Tian Šanio kalnuose per griūtį žuvusios keliautojos palaikus, juos artimiausiu metu žadama pargabenti į Lietuvą. Palaikai buvo nuvežti į miesto ligoninę, vėliau juos turėjo perimti draudimo bendrovė.

REKLAMA
REKLAMA

Nelaimė Tian Šanio kalnuose trečiadienio naktį įvyko dėl blogo oro ir akmenų griūties.

„Kalnai yra kalnai, juose slypi pavojai. Svarbu, kaip mes juos priimame ir pasiruošiame. Šiuo atveju nelaimingas atsitikimas Prevencijos nėra - akmuo gali bėgti pas tave miegantį ir nežinia iš kur“, - sakė V.Verbilis.

Kaip teigė keliautoja klaipėdietė Saulė Želnytė sakė, kad po akmenų griuvimo klausė kolegų, ar gyvi, apėmė siaubas ir nesaugumo jausmas. Netrukus ji suprato, kad ir pati buvo kliudyta akmens.

„Atrodė kaip ilgas nesibaigiantis košmaras“, - apie nelaimę pasakojo mergina. Ar dar kops į kalnus, ji sakė nežinanti, tačiau norėtų aplankyti nelaimės vietą, kad atiduotų pagarbą žuvusiajai bendražygei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak draudimo įmonės „PZU Lietuva“ atstovų, dar viena keliautoja per įvykį buvo nesunkiai sužeista, likę grupės dalyviai yra sveiki. Iš viso bendrovė yra apdraudusi 20 keliautojų į Kirgiziją, jie į kalnus išėjo pasidalinę į grupes.

Kaip teigiama, lietuviai į kalnus vyko su keliautojų klubu „Vedlys“.

Šią vasarą Norvegijos kalnuose žuvo praktiką atlikusi studentė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų