REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
78
Antroji „Granatos Live“ festivalio diena (E. Aleksandravičiūtės nuotr.)

Šalta, tačiau sauso oro banga, kuomet festivaliautojų aprangos ansambliuose lietpalčius pakeitė šortai, kuriais pasipuošė dauguma „Granatos Live“ lankytojų, antrąją muzikos ir pramogų kupiną dieną pavertė malonesne nei pirmąja.

78

Šalta, tačiau sauso oro banga, kuomet festivaliautojų aprangos ansambliuose lietpalčius pakeitė šortai, kuriais pasipuošė dauguma „Granatos Live“ lankytojų, antrąją muzikos ir pramogų kupiną dieną pavertė malonesne nei pirmąja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pramogos

Kol vieni nuo pat ankstyvo ryto prie kavinių laukė savo išsvajoto kavos puodelio (juk sakėme, kainos festivalio lankytojų neišgasdino), kiti mėgavosi Kauno marių vandeniu arba festivalio teritorijoje pristatytomis pramogomis – vandens futbolu, sumo, šokių treniruotėmis. Pastarasis buvo kuriamas pagal tą vakarą scenoje pasirodysiančios grupės „Jungle“ kūrinį „Busy Earnin' “.

REKLAMA

Muzika

Karščiausiais aplodismentais ir palaikymo šūksniais sutikta lietuvių atlikėja GJan bei Leono Somovo ir Justės Arlauskaitės-Jazzu duetas, pristatę naujus ir klausytojams jau pažįstamus kūrinius. Jeigu nebuvote girdėję GJan kūrinio „Tattoo“ ar Leono bei Justės atliekamų „Ką tu su manim darai?“, „Lower than the ground“, po pasirodymų juos tikrai mokėsite mintinai.

Žinoma, didžiausia vakaro intriga buvo grupių „Jungle“ ir „Clean Bandit“ pasirodymai. Didžiosios Britanijos muzikos industrijos atradimu vadinama modernaus soul septyniukė pristatė tikrų tikriausią atgaivą ausims – nė viena grupės atliekamo kūrinio nata nenukeliavo, kaip sakoma, į šoną. Finalinei dainai pasirinkę vizitine kortele jau tapusį kūrinį „Busy Earnin‘“, „Jungle“ susirinkusią minią, nepameluosime, išvedė iš proto. Panašu, kad 2013 metais susibūrusios grupės nariai susidomėjo Lietuva. Organizatorių pateiktame grupės narių pageidavimų sąraše greta įprastų užkandžių ir įvairiausių salotų, „Jungle“ prašė patiekti košės, šokoladinio pieno, skirtingų rūšių humuso, siuntimui paruoštų atviručių su įžymiomis Lietuvos vietomis, masažų kabinetų ir lankytinų vietų sąrašo.

REKLAMA
REKLAMA

Originaliu pageidavimų sąrašu išsiskyrė elektroninės muzikos kvartetas „Clean Bandit“, persirengimo kambaryje pageidavę rasti virtų burokėlių, rūkytos skumbrės, sūdytų popkornų ir indiškų paplotėlių. „Grammy“ laureatai, kuriems festivalio vakarą talkino vokalistė Elisabeth Troy, atliko žinomiausius savo kūrinius – „Extraordinary“, „Real Love“, „Stronger“, ir, žinoma „Rather Be“. Publika audringais plojimais pasitiko ir dainos „You got to show me love“ koverį. Tačiau klausytojų dėmesį grupės nariai patraukė ne tik charizmatišku pasirodymu (merginos pašėlo, kai smuikininkas Neilas Aminas-Smithas nusiėmė lietpaltį ir scenoje šoko su baltais marškinėliais), bet ir rusų kalbos žiniomis. E. Troy pasisveikinus rusiškai,  į muzikos ritmus pasinėrusi minia, į šį gestą neatkreipė dėmesio, tačiau du kartus išgirdę rusišką padėką spasibo, susirinkusieji pradėjo švilpti. Situaciją tik pablogino grupės narės Grace Chatto, studijavusios rusų kalbą ir kurį laiką gyvenusios Maskvoje, kalba, dėkojanti už šiltą priėmimą. Kabliukas? Mergina taip pat prabilo rusiškai. Pasirodymo pabaigoje, perspėti renginio organizatorių, grupės nariai ištaisė padėtį, pabrėždami, kad norėtų mokėti lietuvių kalbą ir už palaikymą šį kartą padėkoję lietuvišku „ačiū“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų