REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Reunjono saloje rasta dar viena lėktuvo „metalinė nuolauža“ (nuotr. SCANPIX)
14

 

Nauja metalinė nuolauža buvo rasta šeštadienį Reunjono saloje Indijos vandenyne, kurios paplūdimyje ankstesnę savaitę buvo aptikta lėktuvo „Boeing 777“ sparno dalis, siejama su pernai dingusiu oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH370 laineriu, nurodė vienas tyrimui artimas šaltinis.

REKLAMA
REKLAMA

 

Ekspertai toje Prancūzijai priklausančioje saloje paėmė rastą fragmentą, vykdami tyrimą dėl MH370 lainerio likimo, bet kol kas nėra jokių požymių, kad tas metalo gabalėlis yra lėktuvo dalis, sakė šaltinis.

REKLAMA

Vienas naujienų agentūros AFP fotografas matė, kaip policija sekmadienio rytą tos šalies šiaurinėje dalyje paėmė vieną maždaug 100 kv. cm dydžio nuolaužą.

Policijos pareigūnai įdėjo į metalinę dėžę tą nuolaužą, kuri atrodė panaši į kažkokią rankenėlę, iš dalies aptrauktą oda ir su dviem ideogramomis.

Be to, vienas vyras sekmadienio rytą perdavė policijai apie 70 cm ilgio nuolaužą, kuri, jo nuomone, gali būti lėktuvo durų dalis.

REKLAMA
REKLAMA

Sparno nuolaužos, kuri kaip vėliau buvo patvirtinta, yra „Boeing 777“ dalis, atradimas praeitą trečiadienį pakurstė spėliones, kad tai gali būti pirmasis apčiuopiamas įrodymas, jog dingęs lėktuvas iš tikrųjų sudužo Indijos vandenyne.

MH370 reiso laineris yra vienintelis „Boeing 777“, kada nors pražuvęs jūroje.

Kai rastoji nuolauža buvo išsiųsta į Prancūziją toliau analizuoti, Reunjono gyventojai ėmėsi naršyti paplūdimius, ieškodami daugiau liekanų, o vienas šiam tyrimui artimas šaltinis tą veiklą prilygino „lobių medžioklei“.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų