REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Kaune, Panevėžyje ir Alytuje rinkimus laimėję visuomeniniai rinkimų komitetai kol kas nesvarsto galimybės dalyvauti Seimo rinkimuose.

 Kaune, Panevėžyje ir Alytuje rinkimus laimėję visuomeniniai rinkimų komitetai kol kas nesvarsto galimybės dalyvauti Seimo rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

BNS kalbinti šių visuomeninių judėjimų vadovai teigė, kad jų nariai greičiausiai rinkimuose dalyvautų kaip nepriklausomi kandidatai.

REKLAMA

Daugumą ir mero postą Kauno miesto taryboje turinčios viešosios įstaigos „Vieningas Kaunas“ direktorius, Kauno vicemeras Povilas Mačiulis tvirtino, kad organizacija pirmiausia orientuota į miesto problemas, tačiau neatmeta galimybės, kad atsiras ir jos narių, norinčių dalyvauti Seimo rinkimuose.

„Jausdami spaudimą iš apsisprendusiųjų, kurie nori dalyvauti rinkimuose, manau, kad ir mes turėsime dar šią vasarą tokią diskusiją. Bet pati idėja visuomeninės organizacijos buvo koncentruotis į Kauno miestą, jo problematiką. Tai mes tą ir darome. Manau, kad dalyvavimas Seimo rinkimuose mums kaip organizacijai nebūtų naudingas. Aišku, jeigu kas nors iš narių individualiai sugalvos dalyvauti rinkimuose, čia yra jų asmeninis reikalas“, – BNS sakė P.Mačiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio valdančiajai koalicijai priklausančio ir mero postą turinčio pilietinio judėjimo „Kartu“ vadovas, Seimo narys Povilas Urbšys taip pat teigė, kad judėjimas galėtų remti savarankiškai išsikėlusius savo narius, tačiau konkrečių sprendimų ar potencialių kandidatų kol kas nėra.

„Seimo rinkimų metu visuomeniniai rinkimų komitetai negalės dalyvauti pagal įstatymą, o judėjimas „Kartu“ nėra politinė partija, tad judėjimas negalės dalyvauti ir partijos sąraše. Nebent gali paremti save išsikėlusius arba deleguoti save išsikėlusius į kažkokį sąrašą“, – sakė P.Urbšys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Alytaus meras, visuomeninio rinkimų komiteto „Alytaus piliečiai“ lyderis Vytautas Grigaravičius tvirtino, kad Seimo rinkimuose tikrai nedalyvaus nė vienas iš išrinktų į tarybą politikų.

„Apie tai mes nediskutavę. Jeigu „Alytaus piliečiai“, tie, kurie nedirba taryboje, galvos, tai jų teisė. O mes, tie, kurie laimėjome rinkimus ir dirbame miesto taryboje, tai mes pažadėjome, kad dirbsime miesto labui, tad jeigu galvotume apie savo planų keitimą ir kandidatavimą į Seimą, mes apgaudinėtume savo rinkėjus“, – kalbėjo Alytaus meras.

REKLAMA

Seimo rinkimai vyks 2016 metų rudenį.

Pagal Seimo rinkimų įstatymą, parlamento rinkimuose, skirtingai nei savivaldos ir Europos Parlamento, daugiamandatėje apygardoje gali varžytis tik partijų kandidatų sąrašai, o vienmandatėse apygardose - tik asmenys.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų