REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
71
Antrosios kontrolinės rungtynės: Lietuva-Australija (nuotr. Fotodiena.lt/Edvardo Blaževičiaus)

Lietuviai antrą kartą parklupdė Australiją

Nustebino jaunimo žaidimas

Vos prieš dvi dienas pergalę pirmosiose kontrolinėse rungtynėse Klaipėdoje iškovojusi Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė dar kartą  įveikė Australiją 92:85.

71

Vos prieš dvi dienas pergalę pirmosiose kontrolinėse rungtynėse Klaipėdoje iškovojusi Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė dar kartą  įveikė Australiją 92:85.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtas kėlinys

A. Milaknis pakibęs ore įmeta du taškus.  O po nesėkmingos australų atakos, įspūdingą metimą su bauda pataiko L. Lekavičius. Po to kamuolį į krepšį įgrūda M. Kuzminskas. Lietuviai priekyje 78:64.

REKLAMA

Puldami klysta australai ir bandydamas sustabdyti M. Kuzminską nesportinę pražangą užsidirba karštu temperamentu pagarsėjęs NBA čempionas A. Bogutas.

Tritaškį įsodina J. Mačiulis, lietuviai priekyje 85:73.

D. Sabonis suklaidina varžovą po krepšiu ir pelno du taškus. Kitoje atakoje D. Sabonį grubiai stabdo australai ir užsidirba nesportinė pražangą. Pyktelėjęs D. Sabonis susistumdo su varžovais. Lietuviai pirmauja 89:80

D. Andersonas pelno tris taškus ir sumažina skirtumą iki penkių - 89:84. Rokas Giedraitis dviem baudomis rezultatą padidina. 91:84.

REKLAMA
REKLAMA

Per paskutinę ataką australai sužingsniuoja ir varžybos baigėsi rezultatu 92:85.

Trečias kėlinys

Du taškus pelno J. Mačiulis. Jis tampa paskutiniu rinktinės nariu, kuris pelno taškus. Lietuviai pirmauja 54:46.

Žaidimo ritmas po truputį rimsta, lietuviai vis dar priekyje 60:50.

Lietuviai įgyja didžiausią rungtynių persvarą 65:52.

Australai bando įmesti du taškus iš po krepšio, bet Artūras Milaknis jų bandymą nutraukia įspūdingu bloku.

 Lietuvių varžovai pora taškų sumažina atsilikimą ir trečiasis kėlinys baigiasi 69:58

Antras kėlinys

Tritaškį smeigia jaunasis Lukas Lekavičius, po to dar ir dvitaškį , lietuviai spurtuoja atkarpą 13:0, pirmaudami 25:19.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L. Lekavičius ir toliau rengia šou - įmeta du dvitaškius iš eilės, vienas jų - įspūdingas metimas per varžovo rankas.

Dar vienas M. Kuzminsko tritaškis, lietuviai pirmauja 31:25.

Lietuviai vis dar išlaiko persvarą. M. Kuzminskas dėjimu, o Artūras Milaknis tritaškiu pradeda dar vieną lietuvių spurtą ir įgyja rekordinę persvarą - 42:32.

Stringa australų puolimas - pataikytas tik vienas dvitaškis, daugiausiai taškų pelno baudų metimais.

Varžovai keičiasi taikliais dvitaškiais metimais, australai šiek tiek švelnina skirtumą, tačiau priartėti taip ir nepavyksta, Lietuvos rinktinė po antrojo kėlinio pirmauja 48:41.

REKLAMA

Bene didžiausia australų bėda prarasti kamuoliai - per 20 minučių prarado jau 11 kamuolių.

Pirmas kėlinys

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneriai rungtynes pradeda į starto penketą įleisdami Mantą Kalnietį, Renaldą Seibutį, Joną Mačiulį, Paulių Jankūną, Antaną Kavaliauską.

Varžybos prasideda rezultatyviai. Abiejų šalių krepšininki daugiau dėmesio skiria puolimui nei gynybai. Lietuviams pirmąjį tritaškį pelno M. Kalnietis. Tą patį bando pakartoti ir P.Jankūnas, bet nesėkmingai.

Australai iš eilės pelno keturis taškus ir išsiveržia į priekį. Skirtumą švelnina R. Seibutis įmesdamas dvitaškį su bauda, tačiau australai atsako taikliu dvitaškiu, rezultatas 7:13.

REKLAMA

Australai lietuvių baudos aikštelėje jaučiasi tarsi šeimininkai, savo taškų sąskaitą atidaro ir NBA čempionas Andrew Bogutas. Šis gynyboje dar ir "išrašo" lietuviams bloką, lietuviai pralaimi 12:19. 

Pirmą kartą aikštelėje pasirodęs Domantas Sabonis nepriekaištingai su varžovais grumiasi po krepšiu  - atkovoja puolime kamuolį ir įmeta tritaškį. O rezultatą persveria Mindaugas Kuzminskas - 20:19.

Stebėkite rungtynių transliaciją iš Šiaulių tiesiogiai:

Šįkart rungtynėms su Australija neregistruoti užvakar žaidę Deivydas Gailius, Marius Runkauskas ir Adas Juškevičius. Į dvyliktuką vėl neįtrauktas komandos kapitonas, Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Robertas Javtokas bei prie rinktinės dar neprisijungęs Jonas Valančiūnas. tv3.lt primena, kad pirmąją dvikovą lietuviai laimėjo 80:68. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų