REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant rugsėjui tėvai pradeda ruoštis mokyklinių reikmenų pirkimui ir vis dažniau žvalgosi prekių, kurios yra netoksiškos, saugios vaikams ir draugiškos aplinkai.

Artėjant rugsėjui tėvai pradeda ruoštis mokyklinių reikmenų pirkimui ir vis dažniau žvalgosi prekių, kurios yra netoksiškos, saugios vaikams ir draugiškos aplinkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Štai 2014 metų Eurobarometro apklausa parodė, kad labiausiai susirūpinę cheminių medžiagų poveikiui sveikatai – lietuviai (63 proc.), švedai (61 proc.) ir Kipro gyventojai (58 proc.).

REKLAMA

Didžiausio Lietuvoje biuro reikmenų ir mokyklinių prekių tinklo „Officeday“ mažmenos vadovė Svetlana sako, kad per dešimtmetį lietuvių įpročiai, renkantis mokyklines prekes, stipriai pakito.

„Jei prieš dešimt metų tėvai kuprinę vaikui rinkosi pagal grožį, dizainą ir kainą, ir tik vienas iš dešimties domėdavosi kuprinės ergonomika ir kokybe, – dabar tokių ateina septyni iš dešimties. Užaugo nauja karta tėvų, kurie labai domisi ekologija, saugumu ir vaikų sveikata“, tikina „Officeday“ mažmenos vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuolaikiniai tėvai dažniausiai rūpinasi, kad pagrindinė prekė – kuprinė – atitiktų medikų rekomenduojamą svorį, nekenktų stuburui, atsižvelgia, jog kuprinė būtų ergonomiška ir atitiktų nugaros linkius, o petnešos laikytųsi stabiliai ir neslidinėtų. Be to, svarbu ir tai, kad kuprinė būtų gaminama iš patikimų medžiagų, nenaudojami toksiški dažai, kuprinė turėtų atšvaitus, kurie užtikrins, jog vaikas bus matomas ir tamsiu paros metu.

„Tėvams svarbiausia tapo vaikų saugumas ir sveikata – dabar galima rinktis plastiliną, flomasterius ar popierinę masę, kurie gaminami iš aplinkai draugiškų medžiagų ir atitinka Europos sąjungos sveikatos apsaugos standartus, produktai turi europinius sertifikatus. Be to, šie produktai gaminami iš natūralių medžiagų ir net jei vaikas paragautų ar prarytų – neapsinuodytų, o štai grimas, skirtas vaikams, gaminamas iš vaiko odai pritaikytų medžiagų ir nesukelia alergijos, lengvai nuvalomas, netepa drabužių“, aiškina „Officeday“ mažmenos vadovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baltijos aplinkos forumo Lietuvoje Cheminių medžiagų ekspertė Laura Stančė aiškina, kad ekologiškos mokyklinės prekės gaminamos iš tokių medžiagų, kurios yra draugiškos gamtai, todėl gaminimo proceso metu neteršiama aplinka, o patys produktai greičiau ir lengviau suyra gamtoje. 

„Ekologiškos prekės – tiek mokyklinės, tiek kosmetika, tiek buityje naudojami valikliai, visų pirma, naudingos tuo, kad ne tik jų gaminimo procesas, bet ir patys produktai yra draugiški aplinkai, lengviau suyra. Šias prekes besirenkantys žmonės rūpinasi aplinka, kurioje gyvena“, sako L. Stančė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų