REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus maratono rekordininkė ir viena geriausių šalies bėgikių, šiuo metu metu gydosi traumą, patirtą Pasaulio studentų universiadoje Pietų Korėjoje. Vis tik, rankų sudėjusi V. Žūsinaitė nesėdi ir pristato naują savo ir bičiulių įgyvendinamą projektą – savaitgalio stovyklą moterims.

Vilniaus maratono rekordininkė ir viena geriausių šalies bėgikių, šiuo metu metu gydosi traumą, patirtą Pasaulio studentų universiadoje Pietų Korėjoje. Vis tik, rankų sudėjusi V. Žūsinaitė nesėdi ir pristato naują savo ir bičiulių įgyvendinamą projektą – savaitgalio stovyklą moterims.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaida, kaip kilo mintis rengti savaitgalinę stovyklą?

Pirmiausia, ši mintis kilo, kai pradėjau dirbti trenere ir daugiau bendrauti su moterimis. Per treniruotės išsikalbėdavome, jog kartais dienotvarkė būna beprotiška. Darbas, reikalai, treniruotės, šeima – paskendus rutinoje labai trūksta atitrūkimo nuo kasdienybės, laiko sau, pabuvimo tik moteriškoje kompanijoje. Tada ir kilo mintis, jog būtų smagu surengti stovyklą moterims, kurioje dėmėsį skirtume kokybiškam poilsiui, įdomioms veikloms, jaukiems pokalbiams – neabejoju, jog kiekviena moteris to tikrai pasiilgsta.

REKLAMA

Tą idėją brandinau ilgai, bet kaip sakoma, kartais turi sutapti aplinkybės ar atsirasti tinkamas žmogus. Prieš kelis mėnesius treniruotes pradėjo lankyti viena mergina, su ja labai susidraugavome. Vėliau prisidėjome prie projekto, kurio metu teko apsilankyti vaikų stovykloje. O vakare, grįžtant iš treniruotės, ji man ir pasakė, jog norėtų suorganizuoti stovyklą, tik suaugusiems, tokią, kurioje aš vesčiau treniruotes, vyktų kūrybinės dirbtuvės ir panašiai. Tai buvo visiškas sutapimas, bet mes abi grįžome įkvėptos šios minties. Pasikalbėjome su draugėmis, radome dar bendraminčių ir tada tikrai nutarėme, jog reikia realizuoti šį projektą (šypsosi).

REKLAMA
REKLAMA

Kokios veiklos laukia stovyklos dalyvių?

Stovykloje aš vesiu rytinę mankštą ir bėgimo treniruotes. Ji vyks paskutinį rugsėjo savaitgalį, tad labai tikimės, jog oras dar bus pakankamai šiltas ir tinkamas sportuoti lauke, o ir vieta, kurioje tą savaitgalį įsikursime, išsiskiria labai vaizdinga gamta. Bėgioti dalyves kviesiu Dubingių miške įrengtoje sveikatingumo trasoje „4 sezonai“, tad sportuojant galėsime grožėtis puikiu kraštovaizdžiu.

Pasiūlysime moterims sudalyvauti mezgimo dirbtuvėse, nusipiešti fraktalą, daugiau sužinoti apie veido priežiūrą ir išbandyti veido kaukes. Laiku, kai veiklos nevyks, bus galima tiesiog pasivaikščioti, pasikalbėti su kitomis dalyvėmis, paskaityti knygą ar ramiai pamąstyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mums svarbiausia, jog visos jaustųsi gerai, galėtų neskubėdamos lankytis veiklose, užduoti rūpimus klausimus ir susitelkti į tai, kas joms svarbu.

Tu – profesionali sportininkė, tad iš Tavęs logiška būtų tikėtis sporto stovyklos. Kodėl pasirinkote tokią veiklų įvairovę?

Mano požiūriu, kokybiškas poilsis yra toks, kuriame nėra vietos monotonijai, nes būtent įvairiapusės veiklos padeda atsiskleisti ir atitrūkti nuo buities, rutinos. Be to, rūpintis reikia ne tik kūnu, bet ir siela. Būtent dėl šios priežasties, siūlome tokią veiklų įvairovę – kad moterys turėtų galimybę ir pasportuoti, ir skirti laiko grožiui, ir užsiimti kūrybinėmis veiklomis. Mano nuomone, visi šie dalykai – rūpinimasis kūnu ir sveikata, grožio puoselėjimas ir savirealizacija – yra svarbūs moters gyvenime ir jiems reikia skirti laiko.

REKLAMA

„Madam išvyksta“ – kas slypi už tokio gana pretenzingo pavadinimo?

Taip, jis tikrai kiek pretenzingas (šypsosi). Kviečiame moteris susidėti reikalingiausius daiktus, apkabinti namiškius, paglostyti augintinius, palaistyti gėlės ir tarti – „Madam išvyksta!“. Palikite rūpesčius ir rutiną už stovyklos ribų ir skirkite laiko sau, o po savaitgalio grįžkite pailsėjusios, kupinos energijos ir įkvėpiančių idėjų.

Ačiū už pokalbį!

Daugiau informacijos apie stovyklą ir registraciją – asmeninėje V. Žūsinaitės svetainėje (zusinaite.lt).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų