REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
44
Lietuvos-Australijos krepšinio rungtynių akimirkos (nuotr. BFL)

Po pirmųjų kontrolinių rungtynių Joną Kazlauską maloniai nustebino jauniausias Lietuvos krepšinio rinktinės debiutantas aštuoniolikmetis Domantas Sabonis, o australų treneris Andrejus Lemanis negailėjo gerų žodžių lietuvių aukštaūgiams Artūrui Gudaičiui ir Antanui Kavaliauskui. tv3.lt. pateikia savo Lietuvos rinktinės žaidėjų įvertinimą.

44

Po pirmųjų kontrolinių rungtynių Joną Kazlauską maloniai nustebino jauniausias Lietuvos krepšinio rinktinės debiutantas aštuoniolikmetis Domantas Sabonis, o australų treneris Andrejus Lemanis negailėjo gerų žodžių lietuvių aukštaūgiams Artūrui Gudaičiui ir Antanui Kavaliauskui. tv3.lt. pateikia savo Lietuvos rinktinės žaidėjų įvertinimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

10 balų

Antanas Kavaliauskas (10 taškų, 6 atkovoti kamuoliai). Daugiausiai laiko aikštėje praleidęs krepšininkas buvo patikimiausias Jono Kazlausko ramstis tiek puolant, tiek ginantis. Sustabdė varžovų žvaigždę A. Bogutą ir užtikrintai grūmėsi su sunkiasvoriu N. Jawai. Nepasimesdavo sudėtingose situacijose.

REKLAMA

9 balai

Artūras Gudaitis (12 taškų, 5 atkovoti kamuoliai). Iš pradžių kiek nedrąsiai pradėjęs vidurio puolėjas įsibėgėjo ir tapo tikru galvos skausmu varžovų treneriui. Drebino varžovų lanką kraudamas iš viršaus ore pakabintą kamuolį. Išprovokavo daugiausiai pražangų ir metė daugiausiai baudų. Jei tik būtų visas sumetęs (5/12) galima būtų rašyti aukščiausią balą.

Artūras Milaknis (8 taškai). Snaiperis dar kartą įrodė, koks pavojingas gali būti prie tritaškio linijos. Debiutas rinktinėje vykęs nepaisant kelių pramestų tritaškių, kuriuos paprastai buvęs žalgirietis pataiko. Kaip panaudoti jį ateityje J. Kazlauskas tikrai ras daug būdų.

REKLAMA
REKLAMA

Mantas Kalnietis (8 taškai, 3 atkovoti kamuoliai ir 3 rezultatyvūs perdavimai). Patikimas. Dėl pagrindinio rinktinės įžaidėjo treneris gali būti ramus. Nepaisant pastarąjį sezoną kankinusių traumų ir jų padarinių Mantas aikštėje jaučiasi užtikrintai. Su nuolat gerėjančia sportine forma turėtų tapti tikru siaubu varžovams.

8 balai

Mindaugas Kuzminskas (10 taškų, 5 atkovoti kamuoliai). Puikiai rungtynių pradžioje atrodęs puolėjas vėliau kiek pasitraukė į šešėlį, tačiau ir iš tų blykstelėjimų akivaizdu, kiek naudingas komandai gali būti „Unicaja“ žaidėjas. Kaip visada šiek tiek pritrūksta sportinio pykčio aikštėje. Nesėkmingas paskutinis dėjimas mačo pabaigoje šiek tiek „numušė“ balą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Deividas Gailius (7 taškai, 2 atkovoti kamuoliai ir du rezultatyvūs perdavimai). „Neptūno“ lyderis nenuvylė vietos sirgalių. Gali puikiai susitvarkyti su varžovų gynėjais užbaigdamas atakas individualiais reidais ar metimais iš vidutinio nuotolio. Gali imtis iniciatyvos kai to reikia.

Adas Juškevičius (5 taškai ir 3 rezultatyvūs perdavimai). Atrodo, kad matėme tokį Adą, koks jis buvo pernai – drąsus ir užtikrintas savo veiksmais. Jo perdavimas per nugarą A. Gudaičiui, o taip pat kamuolio pakabinimas ore prieš dėjimą – vieni gražiausių rungtynių epizodų. Vis dar neatsargus su kamuoliu – gali nesunkiai jį prarasti.

REKLAMA

7 balai

Lukas Lekavičius (7 taškai). Dar vienas rinktinės debiutantas išsiskyrė cirko vertais epizodais, kai apsisukęs 360 laipsnių kampu pelnė dvitaškį iš po krepšio ir pataikė tolimą tritaškį atakai skirto laiko pabaigoje. Lukui iškyla problemų, kai susiduria su fiziškai stipresniais oponentais. Nors ir nepasimetė aikštėje įžaidinėdamas kamuolį, tačiau neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo.

6 balai

Paulius Jankūnas (5 taškai ir 4 atkovoti kamuoliai). Rinktinės senbuvis ir vienas labiausiai patyrusių žaidėjų nebuvo pastebimas aikštėje. Krepšinio sirgaliai nematė Pauliaus tokio, kokį pratę matyti. Netaiklūs metimai, neužtikrintos grumtynės po krepšiu. Tačiau neabejojam, kad jis bus vienas kertinių rinktinės žaidėjų.

REKLAMA

Domantas Sabonis (4 taškai ir 7 atkovoti kamuoliai). Legendinio Arvydo Sabonio sūnus prisipažino, kad dar reikia daug dirbti. Vyrų krepšinio krikštą gavęs jauniausias rinktinės narys jaudinosi, kone visus savo metimus metė pro šalį, prasižengė keturis kartus. Tačiau buvo kovingas ir keliose situacijose patikimai sužaidė gynyboje. J. Kazlauskas paminėjo, kad jį maloniai nustebino Domanto pasirodymas.

5 balai

Marius Runkauskas (2 taškai). Rinktinės debiutantas neišsiskyrė nei taikliais metimais, nei kokybišku žaidimu. Snaiperis negavo progų pasireikšti ir nuo trijų taškų linijos. Galbūt koją kišo ir jaudulys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rokas Giedraitis (3 taškai). Sunku vertinti vos keturias minutes aikštėje praleidusio rinktinės debiutanto žaidimą. Pasižymėjo tik taikliu tolimu metimu, o daugiau Jono Kazlausko pasitikėjimo neužsitarnavo. Galbūt atsiskleis per kitas kontrolines rungtynes.

Gražiausi pirmųjų kontrolinių rungtynių epizodai:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų