REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Didžiosios Britanijos karališkoji šeima šeštadienį ruošiasi princesės Charlotte krikštynoms, per kurias visuomenė turės progą antrąkart pamatyti princo Williamo ir jo žmonos kunigaikštienės Catherine, dažnai vadinamos tiesiog Kate, dukrelę.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš du mėnesius gimusi princesė bus krikštijama sekmadienį per kuklią ceremoniją bažnyčioje, esančioje jos prosenelės karalienės Elžbietos II užmiesčio rezidencijoje – Sandringamo rūmuose Norfolko grafystėje rytų Anglijoje.

REKLAMA

Šv.Marijos Magdalietės bažnyčia taip pat yra netoli Anmer Holo – atokios vilos, į kurią Williamas ir Kate persikėlė auginti savo vaikus toliau nuo žiniasklaidos šurmulio.

Tarp krikštynų svečių bus 89 metų karalienė ir jos vyras princas Philipas (Filipas), Williamo tėvas princas Charlesas ir jo žmona Camilla, taip pat Kate tėvai – Carole ir Michaelas Middletonai.

Williamo ir Kate pirmagimis princas George'as, kuriam liepos 22-ąją sukaks dveji metai, taip pat stebės, kaip jo sesutė krikštijama vandeniu, atskraidintu iš Jordano upės.

REKLAMA
REKLAMA

Kita vertus, Williamo brolis princas Harry ceremonijoje nedalyvaus, nes yra išvykęs trims mėnesiams į Afriką, kur dirba aplinkosaugos projektuose.

Per šią privačią ceremoniją, kuriai vadovaus Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby, visuomenės nariams bus leidžiama stovėti prie bažnyčios ir stebėti įeinančius bei išeinančius karališkosios šeimos narius.

Visuomenė jau antrąkart galės pamatyti naująją princesę, kuri pirmą kartą buvo parodyta savo tėvų ant Šv.Marijos ligoninės Londone laiptų tuojau po gimimo gegužės 2 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Karališkosios šeimos atstovas sakė, kad Williamas ir Kate yra „nepaprastai dėkingi už šiltus linkėjimus, kurių sulaukė nuo princesės Charlotte gimimo – tarp jų nuo daugelio vietos žmonių Norfolke. Jie labai džiaugiasi, kad pievelė (iš kurios žmonės galės stebėti ceremoniją), galės būti atidaryta krikštynų dieną“.

Krikštynos bus susijusios su princo Williamo velione motina – Velso princese Diana, kuri žuvo 1997-aisiais, būdama 36 metų, per automobilio katastrofą Paryžiuje.

Charlotte, kurios vidurinieji vardai yra Elizabeth ir Diana, bus krikštijama toje pačioje XVI a. bažnyčioje, kaip ir jos velionė senelė, kuri užaugo netoliese.

REKLAMA

Krikštynų fotografu taps garsenybių fotografas Mario Testino, kuris buvo artimas Dianai ir padarė kai kurias žinomiausias jos nuotraukas 1997 metais, prieš pat princesės žūtį.

M.Testino taip pat buvo Williamo ir Kate sužadėtuvių nuotraukų autorius.

Kaip pranešama, po krikštynų vyks pokylis, kuris prasidės nuo karalienės organizuojamos arbatėlės Sandringamo rūmuose.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų