REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Klaipėdos savivaldybė trečią kartą skelbia konkursą benamių apnakvindinimui šaltuoju metų laiku.

 Klaipėdos savivaldybė trečią kartą skelbia konkursą benamių apnakvindinimui šaltuoju metų laiku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė BNS sakė, kad konkursai skelbti pernai rudenį ir šių metų pradžioje, tačiau abu kartus dalyvių neatsirado.

REKLAMA

„Paslaugos teikėjas turi pasirūpinti viskuo - yra įtraukiami ir paslaugų kaštai, ir visa kita. Jei miestas turėtų savo patalpas, darytumėme savo įstaigą, bet mes neturime įrengę patalpų - reikia daug lėšų ir projektavimui, ir įrengimui. Todėl skelbiame pirkimą, bet jis neįvyksta“, - BNS sakė A.Liesytė.

Anot jos, paslaugos tiekėjų būtų prašoma šildymo sezono metu apnakvindinti iki aštuonių asmenų per parą, tam būtų skiriama maždaug iki 90 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

A.Liesytė tvirtino, kad Klaipėdoje, kaip ir kituose didmiesčiuose veikiantys nakvynės namai, nepriima apsvaigusių asocialių asmenų, jie vežami į policijos areštines ar į medicinos įstaigas. Ji taip pat priminė, jog anksčiau Vyriausybėje veikusi darbo grupė konstatavo, jog tai yra prievartinis paslaugos teikimas ir gali prieštarauti žmogaus teisėms, tačiau savivaldybė esą taip siekia išgelbėti benamių gyvybes žiemą.

„Šis veiksmas taip pat būtų prievartinis veiksmas. Bet jei gresia gyvybei pavojus? Taip, vasaros metu gali miegoti, gyvybei pavojus negresia. Bet mūsų socialinės paslaugos planavimas buvo šaltuoju metu, kad mažintumėme mirtingumą“, - paaiškino savivaldybės atstovė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų