REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Graikijos finansų ministras Yanis Varoufakis šeštadienį paskelbtame interviu apkaltino Atėnams skolas teikusias organizacijas terorizmu, graikų balsavimo referendume dėl paramos teikimo sąlygų išvakarėse.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Tai, ką jie daro su Graikija turi vardą – tai terorizmas, – tiesmukas J.Varufakis pasakė ispanų laikraščiui „El Mundo“. – Ko šiandien nori Briuselis ir troika (skolintojų trejetas) – laimėti „Taip“ (referendume), kad galėtų pažeminti graikus“.

REKLAMA

„Kodėl jie verčia mus uždaryti bankus? Sukelti baimę. O baimės platinimas yra terorizmas“, – sakė jis, turėdamas omenyje Tarptautinį valiutos fondą (TVF), Europos centrinį banką (ESB) ir Europos Sąjungą.

Nepavykus susitarti su savo kreditoriais praėjusį savaitgalį dėl paramos programos pratęsimo, Graikijos radikalių kairiųjų vyriausybė uždarė šalies bankus ir ėmėsi kontroliuoti kapitalą iki liepos 6 dienos.

Y. Varoufakis pasakė, kad ir koks būtų balsavimo sekmadienį rezultatas, kai vyriausybė ragina balsuoti „Ne“, bankai vėl bus atidaryti ir Atėnai užbaigs derybas susitarimu su savo kreditoriais.

REKLAMA
REKLAMA

„Europai reikia susitarimo, Graikijai reikia susitarimo, vadinasi mes pasieksime susitarimą“, – sakė jis, pakartojęs savo pažadą atsistatydinti, jeigu „Taip“ balsų bus daugiau.

Šis spalvingas ekonomistas, per kelis mėnesius finansų ministro poste tapęs vienu garsiausių politikų Europoje, dar pakartojo, kad skolintojų „troika“ nori „pažeminti graikus“ ir padaryti juos pavyzdžiu, ko neturėtų daryti kitos šalys, kaip pavyzdžiui Ispanija, kur radikalios kairiųjų partijos taip pat populiarėja.

Turėdamas omenyje Ispanijos partiją „Podemos“, kuri panaši į graikų „Syriza“, Y. Varoufakis pasakė: „Aš manau, kad Europai reikia tokių partijų kaip „Syriza“ ir „Podemos“, kurios ir kritikuoja sistemą, ir yra proeuropietiškos bei demokratiškos. Kas mūsų nekenčia ir vadina antieuropietiškais, nėra teisūs, mes ne tokie“.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų