REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
36
Vasaros linksmybės paplūdimyje

Turbūt dažnas šiandien ryte atsikėlęs pagalvojo: „O pagaliau penktadienis!“ ir pasvarstė, ką nuveiki šį ilgąjį savaitgalį. Pagrindinis mintyse iškylantis sprendimas – keliauti į gamtą, prie ežerų ar jūros. Tad vilniečių pamėgtuose Žaliuosiuose ežeruose verslu užsiimantys jau ruošiasi poilsiautojų antplūdžiui.

36

Turbūt dažnas šiandien ryte atsikėlęs pagalvojo: „O pagaliau penktadienis!“ ir pasvarstė, ką nuveiki šį ilgąjį savaitgalį. Pagrindinis mintyse iškylantis sprendimas – keliauti į gamtą, prie ežerų ar jūros. Tad vilniečių pamėgtuose Žaliuosiuose ežeruose verslu užsiimantys jau ruošiasi poilsiautojų antplūdžiui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tik atvažiavus prie Žaliųjų ežerų poilsiautojus pasitinka margaspalvis vagonėlis, kuriame prieš septynis metus į Lietuvą atvykęs turkas Muratas siūlo paskanauti įvairiausių užkandžių, kebabų, atsigaivinti ledais ar vaisvandeniais.

REKLAMA

Kebabinės savininkas pasakoja, kad šioje vietoje jis dirba jau ketvirtus metus ir yra pastebėjęs, kad kiekvienais metais prie Žaliųjų ežerų atvyksta vis mažiau poilsiautojų.

„Aš dirbu šioje vietoje jau ketvirti metai, per pirmuosius metus viskas buvo gerai, o kiekvieną sezoną klientų vis mažėja. Mažėja žmonių atvykstančių prie ežero.“, - tikino pašnekovas.

Muratas taip pat teigė, kad nors oficialus sezonas jau prasidėjo, tačiau poilsiautojų dar nėra daug. Šį savaitgalį laukiant šiltų orų jis tikisi didelio poilsiautojų srauto ir jau pradėjo tam ruoštis.

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi šį savaitgalį prognozavo gerą orą ir tai yra ilgasis savaitgalis – nusipirkome daugiau produktų ir pasiruošėme dideliam žmonių skaičiui. Tikriausiai dirbsiu su broliu, o jeigu reikės, iškviesime dar vieną darbuotoją,“ – pasakojo verslininkas.

Kebabinės savininkas pasakoja, kad Lietuvoje kurti verslą jam pasirodė dvigubai sunkiau, tačiau jam patinka ši vieta, nes čia ramu ir gražu.

Toliau keliaujame arčiau vandens

Nuo stovėjimo aikštelės, kurioje įsikūręs Muratas, paėjus kelis šimtus metrų link ežero – ant kalvos rastumėte nelabai išsiskiriančią, dar sovietmečiu statytą kavinę „Šernas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jos savininkas Juozas bare dirba nuo jaunystės, pradžioje pradėjęs dirbti kaip samdomas darbuotojas, dabar jau turi savo kavinę. Pašnekovas pasakojo, kad neįsivaizduoja, ką daugiau galėtų dirbti jeigu ne kavinė.

„Kitas gal būtų jau senai nusispjovęs į tokį biznį. Aš nuo pat pradžios pradėjau dirti kavinėje ir jau nesinori keisti kito darbo, kokiu šaltkalviu mokytis dirbti ar panašiai. Kai grįžau iš laivyno 1977 metais, pradėjau dirbti kavinėje ir taip tęsiu“, - pasakojo verslininkas.

Juozas pasakoja, kad šiais metai žmonių dar nedaug buvo, nes lijo, buvo šalta. Tačiau šį savaitgalį mano, kad pavyks užsidirbti daugiau.

REKLAMA

„Tikėtis, visą laiką tikimės geriausių metų, bet palyginus žmonių, atvažiuojančių prie ežero mažėja. Manau dėl to, kad žmonėms reikia naujovių, jeigu kas nors čia keisis tada ir bus daugiau žmonių,“ – tikino pašnekovas.

Ledai ir užkandžiai po ranka

Tingintiems toliau paėjėti nuo ežero taip pat yra pasirinkimas. Vos keli metrai nuo kranto, jauna verslininkė Justė jau antrus metus prekiauja ledais, gaiviaisiais dėrimais ir kaip pati sako „čipsai“, kad žmonės turėtų ką pagriaužti.

Pašnekovė pasakoja, kad tai antri metai kaip dirba šioje vietoje ir iš šio verslo galima uždirbti pakankamai neblogai, o jau šiais metais dirbs ir daugiau darbuotojų.

REKLAMA

„Mes jau nuo praeitos vasaros, prekiaujame ledais, vaisvandeniais, traškučiais. Kadangi tai yra sezoninis darbas, tai tikrai praėjusiais metais nebuvo taip blogai kaip pirmam kartui. Nors sakoma, kad pirmas blynas visada prisvilęs, bet pas mus nelabai stipriai prisvilęs. Praėjusiais metais aš viena dirbau, o šiemet jau bus dar dvi panelės.“ – tikino jaunoji verslininkė Justė.

Visi verslininkai sutinka, kad prie Žaliųjų ežerų žmonių mažėja, tačiau į tai žiūri pozityviai, o šį savaitgalį planuoja mušti savaitgalio apyvartos rekordus.

Šioje vietoje tikrai yra pasirinkimo ir yra kuo papildyti skrandžius, tačiau įspėjame, kad pasipildžius skandžius nepatarti iškart šokti į vandenį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų