REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bedarbiai nebegalės atsisakyti Darbo biržos siūlomų darbų

 Seimo pataisytas Užimtumo įstatymas nuo liepos pirmos dienos grąžino senąją tvarką – bedarbio pašalpą gauti norintys asmenys privalės vykti į darbo pokalbius, o atsisakę darbo jie bus braukiami iš bedarbių sąrašo. Darbo biržos Darbo išteklių skyriaus poskyrio vedėjas Aurelijus Gricius „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė, kad grąžinta tvarka skatins žmones ieškotis darbo.

REKLAMA
REKLAMA

„Čia gal truputį padidina žmonių atsakomybę. Žino, kad jeigu jie atsisakys tinkamo darbo, jiems pablogės sąlygos. Manau, kad čia labai naudinga, kad žmonės susimąstytų ir ieškotųsi darbo“,- laidoje „Žvilgsnis“ kalbėjo A. Gricius.

REKLAMA

Anot jo, tuo metu, kai ši tvarka negaliojo, bedarbiai, kurie nelabai norėjo ieškotis darbo, turėjo sąlygas atsisakyti darbų.

„Ta tvarka buvo panaikinta, o sankcijos ir atsakomybė bedarbiams sumažėjo. Tiems, kurie nelabai norėjo ieškoti darbo, praktiškai buvo sudarytos tokios sąlygos“, - sakė A. Gricius.

Pasak jo, nuo šiol atsisakyti darbo bus negalima, jeigu siūlomas tinkamas darbas, atitinkantis žmogaus išsilavinimą, kompetenciją, įgytą patirtį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų