REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad šį mėnesį policijos pareigūnai visoje šalyje organizuoja prevencines saugaus eismo užtikrinimo priemones. Policinės priemonės vykdomos siekiant ne tik išaiškinti ir užkardyti Kelių eismo taisyklių pažeidimus, bet ir drausminti eismo dalyvius.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad šį mėnesį policijos pareigūnai visoje šalyje organizuoja prevencines saugaus eismo užtikrinimo priemones. Policinės priemonės vykdomos siekiant ne tik išaiškinti ir užkardyti Kelių eismo taisyklių pažeidimus, bet ir drausminti eismo dalyvius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vykdomos prevencinės priemonės:

● Liepos 1–6 d. – transporto priemonių važiavimo greičio kontrolė.

● Kiekvieną savaitgalį (penktadienį–sekmadienį) – transporto priemonių vairuotojų blaivumo patikrinimai: liepos 3–5 d., 10–12 d., 17–19 d., 24–26 d., liepos 31–rugpjūčio 2 dienomis.

REKLAMA

● Liepos 6–12 d. – pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolė.

● Liepos 13–19 d. – saugos diržų, šalmų naudojimo, vaikų vežimo automobiliuose taisyklių laikymosi kontrolė; naudojimosi mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant kontrolė.

● Liepos 20–26 d. – pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolė; važiavimo greičio kontrolė.

● Liepos 20–26 d. – krovininių automobilių ir autobusų kontrolė (inicijuota Europos kelių policijos tinklo TISPOL, bus vykdoma daugelyje Europos šalių).

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį savaitgalį, birželio 26–28 dienomis, policijos pareigūnai reidų metu šalies keliuose išaiškino 258 neblaivius vairuotojus, tarp kurių – 123 neblaivūs dviračių vairuotojai.

Lengvas girtumo laipsnis nustatytas 82 vairuotojams, tarp jų – 5 pradedantieji, t. y. neturintys dvejų metų vairavimo stažo, vairuotojai ir 6 – taksi, mopedų, motociklų ar transporto priemonių, kurių didžiausioji leidžiamoji masė didesnė negu 3,5 t arba turinčių daugiau kaip 9 sėdimas vietas, vairuotojai.

36 vairuotojams nustatytas vidutinis girtumo laipsnis, dar 17 vairuotojų buvo sunkiai apgirtę. Per tris dienas (penktadienį–sekmadienį) buvo patikrintas 6 886 vairuotojų blaivumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1 vairuotojas, įtariama, buvo apsvaigęs nuo narkotikų ar kitų psichiką veikiančių medžiagų.

Nustatyti ir 66 vairuotojai, kurie buvo vartoję alkoholio, bet tikrinimo metu alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos.

Daugiausia neblaivių vairuotojų – 22 išaiškinti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, Kauno ir Klaipėdos – po 17, Panevėžio ir Tauragės – po 15, po 13 neblaivių vairuotojų – Šiaulių ir Telšių apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų prižiūrimose teritorijose.

REKLAMA

Po 3 sunkiai apgirtusius vairuotojus sulaikė Vilniaus, Kauno, Panevėžio ir Tauragės policijos pareigūnai.

Antrą savaitgalį iš eilės neblaivių dviračių vairuotojų daugiausia – 26 įkliuvo Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, 17 – Marijampolės, 16 – Šiaulių ir Klaipėdos – 13 neblaivių dviračių vairuotojų.

Per savaitę, birželio 22–28 dienomis, mūsų šalyje užfiksuota 4 670 Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Tarp pažeidimų:

● 965 transporto priemonių nustatyto važiavimo greičio viršijimo atvejai;

● 516 atvejų, kai vairuotojai ir keleiviai nesegėjo saugos diržų;

● 384 naudojimosi mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant atvejai;

● 276 pėsčiųjų padaryti pažeidimai;

● 79 atvejai, kai dviračių vairuotojai nevykdė reikalavimo šviesiuoju paros metu važiuojant keliu vilkėti ryškiaspalvės liemenės su šviesą atspindinčiais elementais arba dviračio priekyje ir gale būti įjungus atitinkamos šviesos žibintus;

● 13 motociklininko saugos šalmų nenaudojimo atvejai;

● 9 pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejai;

● 8 atvejai, kai vaikai vežti automobiliuose pažeidžiant Kelių eismo taisykles.

Per pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvoje policijos pareigūnai užfiksavo 175 837 Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų