REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Klaipėdos "Neptūnas", ateinantį sezoną rungtyniausiantis Europos taurės turnyre ir LKL čempionate, pasirašė dvejų metų sutartį su treneriu Dainiu Adomaičiu.

 Klaipėdos "Neptūnas", ateinantį sezoną rungtyniausiantis Europos taurės turnyre ir LKL čempionate, pasirašė dvejų metų sutartį su treneriu Dainiu Adomaičiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Derybos vyko su keliais kandidatais, tačiau galiausiai buvo pasirinktas Dainius Adomaitis. Šio trenerio praėjusio sezono darbai įrodė, kad jis yra ambicingas ir vertas pasitikėjimo", - teigė "Neptūno" klubo administracija.

REKLAMA

D. Adomaičio vadovaujama Utenos "Juventus" komanda praėjusį sezoną pirmą kartą klubo istorijoje tapo LKL prizininke - mažajame lygos finale 3:2 įveikė Klaipėdos "Neptūną". Taip pat 2015 metais "Juventus" iškovojo trečiąją vietą BBL čempionate.

Po sezono Klaipėdos ekipa atsisveikino su trejus metus komandai vadovavusiu trenerių štabu: Kaziu Maksvyčiu ir Tomu Rinkevičiumi.

41-erių D. Adomaitis šiuo metu treniruoja Lietuvos studentų krepšinio rinktinę, kuri liepos 3-14 dienomis Pietų Korėjoje ruošiasi Universiadai. Jis per savo karjerą taip pat yra treniravęs Slupsko "Energa Czarni", Vroclaveko "Anwil" ir Vilniaus "Lietuvos rytą". ddd.jpg

REKLAMA
REKLAMA

Dainiaus Adomaičio biografija:

Karjerą pradėjo Vilniaus "Statyboje", o vėliau perėjo į Kauno "Žalgirį", su kuriuo laimėjo Europos taurę bei Eurolygą.

Po sėkmingai pasibaigusio sezono Kaune krepšininkas perėjo į Montekatinio "Zucchetti", bet šioje ekipoje nepritapo ir perėjo į Lenkijos komandą "Anwil". Vėliau - į Vroclavo "Sląsk", kol galiausiai 2003 m. atvyko į Prancūzijos Gravelino "Maritime", o jau kitais metais tapo šios komandos kapitonu.

Vis dėlto, pasibaigus 2006-2007 m. sezonui ir prancūzų klube pasikeitus treneriams, D. Adomaičio paslaugų buvo atsisakyta. Nuo 2007 m. rungtyniavo Rygos "Barons" klube. 2009 m. rugpjūčio mėn. paskelbė apie karjeros pabaigą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dainius Adomaitis 1997-2001 metais atstovavo Lietuvios vyrų krepšinio rinktinei. 2000 metais Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse pasipuošė bronzos medaliu.

2009 m. rugpjūčio 22 d. tapo Slupsko "Energa Czarni" trenerio asistentu.2010 m. kovo 23 d. tapo Slupsko komandos vyr. treneriu.

Pasiekimai: 1996 m. Europos jaunimo čempionas; 1997, 1998, 1999 m. Lietuvos čempionas; 1998 m. Europos taurės laimėtojas; 1999 m. Eurolygos čempionas; 1999 m. NEBL čempionas; 2000 m. Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas; 2001, 2002 m. Lenkijos čempionas; 2003 m. Lenkijos lygos bronzos medalio laimėtojas; 2008 m. Latvijos čempionas; 2008 m. FIBA Europos taurės čempionas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų