REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Seimas priėmė Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisas, kuriomis nutarta iki 2016 m. gruodžio 31 d. pratęsti lengvatinio 9 proc. PVM tarifo taikymą šilumos energijai ir karštam vandeniui. Už šią pataisą balsavo 88 Seimo nariai, prieš – 3, susilaikė 12 parlamentarų.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol įstatyme buvo nustatyta, kad lengvatinis 9 proc. PVM tarifas šilumos energijai, tiekiamai gyvenamosioms patalpoms šildyti (įskaitant šilumos energiją, perduodamą per karšto vandens tiekimo sistemą), į gyvenamąsias patalpas tiekiamam karštam vandeniui arba šaltam vandeniui karštam vandeniui paruošti ir šilumos energijai, sunaudotai šiam vandeniui pašildyti, turėjo būti taikomas iki šių metų liepos 1 d.

REKLAMA

„Sumažėjusi dujų importo kaina ir taikomos kompensacijos dėl importo sutarties sąlygų pasikeitimo, nustatant standartinį PVM tarifą gyventojams centralizuotai teikiamai šilumos energijai ir šilumos energijai, sunaudotai vandeniui pašildyti, ne tik, kad nesumažins centralizuotai teikiamos šilumos energijos kainos, bet atvirkščiai – daugelyje savivaldybių šios kainos padidės. Nuo 2015 m. liepos 1 d. pradėjus taikyti standartinį 21 procento dydžio PVM tarifą gyventojų išlaidos padidėtų apie 11–12 procentų.

REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgiant į tai, kad daugumai gyventojų šilumos energija tiekiama centralizuotai, nesudarant galimybės pasirinkti kitą aprūpinimo šiluma būdo, daugiausiai nukentės daugiabučių namų gyventojai, gaunantys mažas arba vidutines pajamas. Be to, padidėjus šildymo ir karšto vandens kainai, bus išleidžiama daugiau lėšų mokėti kompensacijoms už šildymą mažas pajamas gaunantiems asmenims“, – teigiama dokumento aiškinamajame rašte.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų