REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rudenį kino teatruose pasirodys nauja, netikėta, tačiau visiems itin artima kriminalinė komedija „Kunigo naudą velniai gaudo“. Joje vaidmenis kurs garsiausi kino, teatro ir TV serialų aktoriai. Pagaliau filmo kūrybinė komanda prasitarė, kas gi atliks pagrindinį moters vaidmenį filme. Tai – įstabaus grožio ir talento aktorė – Toma Vaškevičiūtė.

Rudenį kino teatruose pasirodys nauja, netikėta, tačiau visiems itin artima kriminalinė komedija „Kunigo naudą velniai gaudo“. Joje vaidmenis kurs garsiausi kino, teatro ir TV serialų aktoriai. Pagaliau filmo kūrybinė komanda prasitarė, kas gi atliks pagrindinį moters vaidmenį filme. Tai – įstabaus grožio ir talento aktorė – Toma Vaškevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įkvepiantis personažas

T.Vaškevičiūtė yra žinoma iš tokių kino filmų kaip „Duburys“, „Anarchija žirmūnuose“, „Nesamasis laikas“„Sibiro madona“, taip pat daugeliui atpažįstama iš serialų trilogijos „Nemylimi“, „Svetimi“, „Pasmerkti“. 2010-aisiais jai buvo įteiktas „Auksinis scenos kryžius“ už Metų geriausią aktorės vaidmenį, o 2012 metais Tomą festivalio „Kino pavasaris“ žiūrovai pripažino Metų geriausia kino aktore.

REKLAMA

Prodiuserinės kompanijos „Singing Fish“ kuriamame filme „Kunigo naudą velniai gaudo“, pagal to paties pavadinimo Žemaitės apsakymo motyvus, Toma vaidina vieną iš pagrindinių personažų – dorovingą klebono šeimininkę, meilės ir šilumos norinčią senmergę.

„Birutė – ištroškusi meilės moteris, kuri gyvena kaime. Jos meilės „troškulys“ yra toks didelis, kad Birutė yra tarytum kokia išdžiūvusi dykuma. Tai man joje yra gražu ir net gi liūdna. Ji – vieniša moteris išsiilgusi šilumos ir vyro rankų“, - teigė T. Vaškevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA

Toma pridūrė, kad šis personažas ją įkvėpia ir žavi. Nepaisant to, kuriant vaidmenį filme aktoriui tenka sunkiausias išbandymas – kuriam laikui susitapatinti su savo personažu: „Kai vaidini, nuo savęs nepabėgsi, tačiau Birutė yra labiau kūrybos ir fantazijos vaisius, o ne mano patirčių atspindys. Tokius vaidmenis kurti yra smagu ir įdomu. Tokiais atvejais ieškome kitokių reakcijų, kitokios žmogaus logikos“.

Akla ir komiška meilė

Birutė filme yra beviltiškai įsimylėjusi pagrindinį personažą Remigutį. Ji laukia jo grįžtant iš miesto ir tikisi, kad pagaliau šis ją ves. Tačiau Remigutis susisaistyti visai nenori ir vis stengiasi išsisukti iš nepatogios padėties. Toma pripažino, kad tokių situacijų pasitaiko ne tik filmuose, bet ir realiame gyvenime

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Birutė myli Remiguti kaip savo laisvės ir laimes idėją. Ji mato viską kitaip nei iš tiesų yra realybėje. Gyvenime irgi būna panašiai. Mūsų vaizduotė sukuria daugiau negu iš tiesų yra. Žmonės kartais myli kažkokį paveikslą, idėją, o ne realų žmogų. Realus žmogus yra tik priemonė vizijų pasaulyje, vaizduotės vaisius. Sugriūna fantazija tik tada, kai labai ryškiai pamatai, kad realybė yra visai kitokia. Kartais tai ilgai užtrunka arba tiesiog reikia konkrečios situacijos“ – apie savo herojės vidinius išgyvenimus atviravo aktorė. „Kunigo naudą velniai gaudo“ filmas filmuojamas gamtoje, Varėnos rajone. Toma pasakojo, kad ši alokacija jai priminė vaikystę.

REKLAMA

„Su tėvais daug plaukiodavome baidarėmis, todėl turiu artimą ryšį su gamta. Žiemą ir vasarą teko dalyvauti skautų stovyklose, todėl ši, savotiška „ekspedicija“ su filmo kūrybine komanda, grąžino mane į prigimtį“, – įkvėpta gamtos, vaikystės akimirkas prisiminė aktorė.

Toma tikino, kad filmavimas kaime suteikia tam tikro žavesio: „Rudnios kaimas filmavimams suteikia be galo daug žavesio. Čia netgi keičiasi taisyklės, kaip mes elgiamės mieste, ir kaip mes elgiamės kaime. Tai yra keista, bet žmonės reaguoja į situacijas kažkaip kitaip: ramiau, paprasčiau. Tai yra didelis šio projekto privalumas, šiek tiek net gaila, kad viskas turi pabaiga, nes man patinka ta būsena, kuri čia atsiranda“, – filmavimo vieta žavėjosi T. Vaškevičiūtė.

REKLAMA

Paklausta apie tai, kuo šis filmas gali nustebinti žiūrovus, aktorė paminėjo, jog tai primins prancūziškus filmus, „lengvas“ situacijų ir meilės komedijas. „Taip lengva, kaip tikrai gyvenime nebūna, - juokėsi Toma. – Mene dažniausiai mes esame įpratę ieškoti dramų, didelių tragedijų, rimtumo. Todėl kurti kitokį žanrą mums patiems yra labai sveika Tai, kas bus šiame filme – lengvumas bei naivumas – lietuviškame kine dar tik mokomės“.

Šių dienų aktualijos Žemaitės apsakyme

Kriminalinė komedija „Kunigo naudą velniai gaudo“ jau šių metų pabaigoje kino teatro žiūrovus žada nustebinti linksma ir įtraukiančia istorija, kuri žiūrovus nukels į vieną jaukų, šienu kvepiantį, šiuolaikinį kaimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Persekiojamas įtartinos reputacijos verslininko Aleksandro į gimtą kaimą atklysta pagrindinis filmo herojus Remigutis. Čia jo laukia ir senmerge paniškai bijanti tapti mylimoji, ir mirštantis tėvas. Kaip tik tuo metu, po tragiškos vietos klebono žūties, kaime prasideda tikras kriminalas – per gyvenimą sukauptas dvasininko turtas tampa visų miestelėnų taikiniu. Užverda begėdiškos, tačiau itin komiškos kunigo turtų dalybos, tačiau niekas nežino, kur prieš mirtį klebonas paslėpė pinigus...

Ką prisidirbo Remigutis, kad mafijozai taip trokšta jį pribaigti? Kur slypi klebono sukrauti turtai? Ar išdegs visų planai pasipelnyti? Kas šioje istorijoje išloš, o kas liks nieko nepešęs?

Filmo kūrėjai teigia, jog juoktis iki ašarų priversianti kriminalinė komedija „Kunigo naudą velniai gaudo“ parodys, ne tik koks gražus yra šių dienų kaimas, kiek nuotykių jame vyksta, bet ir tai, kad amžinos vertybės visuomet yra ir bus. Nesvarbu, ar tu gyveni 2015 m., ar 1903 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų