REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Lietuvos krepšininkių olimpinę svajonę teks atidėti ketveriems metams. Ketvirtadienį Budapešte lietuvės 57:66 (16:16, 16:14, 10:13, 15:23) pralaimėjo Europos čempionato rungtynes Turkijos rinktinei ir prarado galimybę užimti penktąją vietą. Ji būtų leidusi kovoti dėl Olimpinių žaidynių kelialapio.

REKLAMA
REKLAMA

 

“Pirmiausia noriu pasidžiaugti komanda. Mes gerai pradėjome rungtynes, nors po vakar rugtynių neturėjome daug laiko atsigauti. Tiesiog džiaugiuosi, kad radome šioms rungtynėms psichologinių ir fizinių jėgų po tiek įtemptų mačų. Kovėmės lygiai su Turkijos komanda, su tiek žvaigždžių. Pabaigoje galbūt pritrūko atidumo, galbūt jėgų. Šios rungtynės galėjo baigtis sėkmingai. Dabar ieškosime jėgų kitoms rungtynėms”, – po rungtynių sakė Lietuvos moterų rinktinės vyr. treneris Mantas Šernius.

REKLAMA

Lemiamą persvarą turkės, kurios praėjusiame Europos čempionate buvo trečios, susikrovė baigiantis rungtynėmis po ypač apmaudžių lietuvių klaidų. Būtent klaidos pakišo koją inirtingai kovojusiai Lietuvos rinktinei. Iš viso lietuvės prarado 22 kamuolius (Turkija – 15).

“Sunkios rungtynės buvo. Po vakar mačo buvome pavargusios, gal nusiteikimo pritrūko, jėgų. Kitas rungtynes stengsimės iš visų jėgų ir kausimės dėl garbės”, – sakė Santa Okockytė, pelniusi 10 taškų.

REKLAMA
REKLAMA

Pralaimėjusios šį mačą lietuvės kovos dėl 7 vietos. Lietuvos varžovės mače dėl septintosios vietos paaiškės penktadienį.

Trečiadienį lietuvėms labai daug jėgų kainavo iki paskutinių sekundžių trukusi ketvirtfinalio kova su Baltarusija. Ją Lietuva, kurios lyderė Gintarė Petronytė žaidė vos pirmąjį kėlinį, pralaimėjo 66:68.

Nebuvo aišku, ar G.Petronytė galės rungtyniauti su Turkijos rinktine. Tačiau nugaros spazmus kenčianti vidurio puolėja ne tik žaidė, bet ir buvo rezultatyviausia Lietuvos žaidėja. G.Petronytė pelnė 18 taškų ir atkovojo 8 kamuolius.

Rezultatyviausia Turkijos rinktinės žaidėja buvo veteranė puolėja Nevriye Yilmaz, įmetusi 17 taškų ir atkovojusi kamuolius. Dvigubą “dublį” surinko kita Turkijos garsenybė – Isil Alben (16 taškų, 10 rezultatyvių perdavimų).

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų