REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos moterų krepšinio rinktinei nepavyko sukurti dar vieno stebuklo, kuriais ji sugebėjo pagarsėti Vengrijoje vykstančiame Europos čempionate. Trečiadienį lietuvės Europos čempionato ketvirtfinalio rungtynes 66:68 (10:16, 9:17, 24:18, 23:17) pralaimėjo Baltarusijai, tačiau tęs kovą dėl 5-osios vietos bei galimybės kovoti dėl kelialapio į Olimpines žaidynes.

REKLAMA
REKLAMA

„Rungtynės išėjo ne tokios, kokių norėjome ir tikėjomės. Varžovėms pavyko pirmuosius du kėlinius sulėtinti tempą. Kaip ir ankstesnėse rungtynėse, pasijuto jaudulys. Tai leido varžovėms atitrūkti ir jaustis daug saugiau nei mums. Net ir trečiajame kėlinyje žaidėjos darė tas jaudulio klaidas. Nemanau, kad šiandien komanda buvo nusiteikusi teisingai. Tikiuosi, kad rasime jėgų ateinančioms rungtynėms ir turėsime tą šansą kovoti dėl olimpinio kelialapio“, – po rungtynių sakė Lietuvos moterų rinktinės vyr. treneris Mantas Šernius.

REKLAMA

Net ir praradusios vidurio puolėją Gintarę Petronytę, kuri pasitraukė iš žaidimo dėl skaudančios nugaros dar baigiantis pirmajam kėliniui, lietuvės kovėsi iki pabaigos. Vienu metu, trečiojo kėlinio pradžioje, baltarusių pranašumas siekė 19 taškų. Tačiau viskas sprendėsi paskutinėmis sekundėmis.

Lietuvos rinktinė turėjo galimybę laimėti rungtynes, kai baltarusės suklydo išsimesdamos kamuolį po sėkmingo lietuvių metimo likus vos pusantros sekundės iki rungtynių pabaigos. Tačiau pelnyti lemtingų taškų nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA

Rezultatyviausiai iš lietuvių rungtyniavo Kamilė Nacickaitė – 21 taškas (4/10 dvitaškių, 4/7 tritaškų, 1/2 baudų metimų).

Baltarusijos rinktinė, vedama natūralizuotos amerikietės Lindsey Harding, žudė Lietuvą atakomis po perimtų kamuolių. Perėmusios kamuolį baltarusės pelnė 17 taškų, o lietuvės – 9. Nepadėjo net tai, kad Lietuvos krepšininkės daug geriau atakavo iš tritaškio zonos (6/19 prieš 1/17), o atsarginės Lietuvos rinktinės žaidėjos buvo pustrečio karto rezultatyvesnės už baltarusių atsargines (15:6).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dar niekas neprarasta. Turime dvejas rungtynes ir šansą patekti į Olimpines žaidynes. Kabinsimės nagais“, – sakė Lietuvos rinktinės atakuojanti gynėja Marina Solopova.

Siekiant kelialapio į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių atrankos turnyrą per likusias dvejas rungtynes lietuvėms reikia iškovoti dvi pergales. Taip būtų užimta 5 vieta – paskutinė, kuri garantuoja bilietą į atrankines varžybas. Kitos Lietuvos rinktinės varžovės bus Turkijos krepšininkės, kurios pirmajame ketvirtfinalyje 63:75 pralaimėjo serbėms.

Prieš 18 metų Vengrijoje lietuvės buvo tapusios Europos čempionėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų