REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
„Bros For Pros“  (nuotr. asm. archyvo)

Norbes pristatinėti tikrai nereikia. Žmonės žino jį kaip vieną populiariausių Lietuvos drifterių, tačiau dar ne visi žino, jog jis turi ne ką mažiau talentingą brolį Igną, kuris Klaipėdoje vykusiame viename iš Lietuvos drifto čempionato etapų užėmė pirmąją vietą. Kartu broliai papasakojo, kas ir kaip vyko Klaipėdoje.

12

Norbes pristatinėti tikrai nereikia. Žmonės žino jį kaip vieną populiariausių Lietuvos drifterių, tačiau dar ne visi žino, jog jis turi ne ką mažiau talentingą brolį Igną, kuris Klaipėdoje vykusiame viename iš Lietuvos drifto čempionato etapų užėmė pirmąją vietą. Kartu broliai papasakojo, kas ir kaip vyko Klaipėdoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Tiems, kas nežino, papasakok, ką veikėt Klaipėdoje.

- Šį savaitgalį Klaipėdoje vyko Autoplius Lietuvos drifto čempionato trečiasis etapas - tai aukščiausia drifto lyga Lietuvoje. Apytiksliai dalyvių buvo apie 22, bet, dėja, kvalifikaciją praėjo tik 15. Daug kam neatlaikė technika, o kitiems nepavyko įveikti trasos ir surinkti taškų, kad patektų i Top 16 važiavimus.

REKLAMA

- Ar iškilo kokių techninių netikėtumų?

- Visą savaitgalį, tiek per treniruotes, tiek per varžybas visi aplinkuj turėjo ką veikti. Kas sulaužė kardaną, kas greičių dėžę, kas pusašį, kas turėjo rimtesnį kontaktą su trasoje esančiais apsauginiais blokais, tačiau mūsų technika atlaikė visu 100%, nei menkiausio gedimo ar dar kažko. Visa komanda ir pats Ignas liko labai patenkinti savo surinktu BMW E30 V8 turbo.

REKLAMA
REKLAMA

- Taigi kaip sekėsi jaunėliui broliui?

- Į Klaipedą atvykome jau penktadienį, kad nuo pat šeštadienio ryto galetume pradėti treniruotes. Trasa nebuvo pati lengviausia, Ignas turėjo ką paveikti, kad išmoktų ją pravažiuoti teisingai ir reikiama trajektorija. Buvo ir tokių momentų, kai varžybos galėjo pasibaigti dar joms neprasidėjus. Treniruočių metu, vienam varžovų automobiliui sugedus trasoje ant asfalto atsirado tepalo žymių, kurių niekas nematė. Ignas važiuodamas šonu, dideliu greičiu, pajuto, kad automobilis neturi tokio sukibimo kaip prieš tai, užvažiavęs ant trasoje esančio tepalo itin siauroje trasos dalyje, kur tiek vienoje tiek kitoje pusėje bortai, apsauginiai blokai ir visa kita, jis apsisuko 360 laipsnių, tačiau patirtis neatleisti greičio pedalo išgelbėjo nuo rimtos avarijos. Visiems komandos nariams matant šį vaizdą tikrai nebuvo lengva, tačiau viskas baigėsi gerai ir galėjome tęsti. Daug treniruočių tikrai nenuėjo veltui. Sekmadienio kvalifikacijoje Ignas užėmė 3-ają vietą. Stabilus ir agresyvus važiavimas, gražiai į atitvarą nubrauktas galinis "stopas", visų treniruočių bandymai sujungti į vieną geriausią, leido pradėti Top 16 kovas aukštoje pozicijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Top 16 kovoje susitikome su vairuotoju iš Latvijos. Šioje kovoje vienareikšmiškai laimėjome ir keliavome į Top 8. Čia prasidėjo porinai važiavimai su tikrai stipriais vairuotojais kaip Kęstutis Kelpša (Top 8 kova), Andrius Čibirka (Top 4 kova) ir finalas prieš Andrių Vasiliauską. Igno stabilus važiavimas leido laimėti ir keliauti toliau, nors važiuojant su Andriumi Čibirka, abu vairuotojai padarė klaidų ir turėjome pakartojimą, tik po kurio išsisprende nugalėtojas. Panaši situacija galėjo būti ir finale, kai Ignas sekdamas Vasiliauską ir stengdamasis turėti kuo daugiau sukibimo vienoje trasos dalyje pasitiesino, tačiau priešininkas taip pat padarė klaidą išvažiuodamas iš trajektorijos ir kliudydamas kūgelius. Viską lėmė antrasis važiavimas, kur Ignas šaltais nervais padarė, ko ne geriausią tos dienos važiavimą, kuris leido jam užlipti ant pirmosios vietos pakilos!

REKLAMA

 - Ignai, ar nesunku vienu metu vairuoti ir būti savo vyriausiu mechaniku?

- Laimei, pačiam mechaniku neteko būti, automobilis neturėjo jokių techninių problemų. O ratų pakeitimu ir kitais smulkiais darbais rūpinosi komandos nariai.

- Su kokiu tikslu važiavot į Klaipėda?

- Pirmos vietos nesitikėjau, bet užlipti ant podiumo po pirmosios dienos treniruočių tikrai tikėjausi.

- Ar renginio nuotaika nenuvylė? Kaip vertinat uostamiestį?

- Tikrai ne, drifto varžybos čia vyko ir prieš du metus, tuomet turbūt dar net negalvojom apie dalyvavimą, buvome tik žiūrovai, tačiau tikrai patiko atmosfera, kuri tvyrojo čia. Daug žiūrovų ir puiki nuotaika. Todėl važiuodami čia šiais metais tikėjomes to paties. Tikrai neapsigavome, daug fanų, kurie mus palaiko, paradas su sportiniais automobiliais per miestą, tik gaila šį kartą buvome visi sudrausminti nedaryti jokių nesąmonių, mat prieš du metus vairuotojai padarė dar ir puikų šou žiūrovams gatvėje. Vis dėlto likome visiškai viskuo patenkinti, puikus renginys ir gražus miestas.

REKLAMA

- Užteko merginų?

- Merginų niekada nebus perdaug, bet varžybos toks metas, kai reikia susikoncentruoti į tai, kas vyksta trasoje, kad pasiektum aukščiausią rezultatą, o po to jau galima ir atsipalaiduoti. Mielai būtumę likę dar pailsėti ilgesniam laikui Klaipedoje, tačiau ant nosies ir kitos varžybos, tad nėra kada, reikia kibti į darbus.

- Kas padėjo nuvykti į Klaipėda?

- Geras klausimas, pats jaunėlis brolis ir padėjo. Žinoma turime komandos draugų, kurie visada mus palaiko ir kuriais labai džiaugiames - 1nsane Chiptuning bei New Heat Group! Nors šiuo metu neturime jokio pagrindinio rėmėjo, bet manau tokie aukšti rezultatai tikrai pritrauks dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ar gerbėjai sulauks video?

- Nors ir su trauma, tačiau brolį reikia palaikyti kaip tik įmanoma. Nors pats važiuoti negaliu, kameros iš rankų nepaleidžiu. Visi važiavimai nufilmuoti ir poros dienų begyje tikrai rasite video NORBEFILMS facebook puslapyje!

- Kas laukia toliau?

- Kol kas esame apsisprendimo stadijoje, kadangi Lietuvos drifto čempionatą pradėjome tik nuo antrojo etapo, kas greičiausiai šį sezoną neleis mums kovoti dėl čempiono titulo bendroje sezono įskaitoje, sprendžiame ar toliau važiuoti į visus etapus ar geriau vykti į dar stipresnius renginius užsienyje, kaip Drift Allstars, EEDC ar kiti čempionatai ir išbandyti savo jėgas ten, taip įgauti dar daugiau patirties ir išmokti naujų pamokų!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų