REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Buvusio „tvarkiečio“ europarlamentaro Valentino Mazuronio išrinkimas Darbo partijos pirmininku vargiai padidins šios partijos populiarumą, BNS sako politologas.

 Buvusio „tvarkiečio“ europarlamentaro Valentino Mazuronio išrinkimas Darbo partijos pirmininku vargiai padidins šios partijos populiarumą, BNS sako politologas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Skeptiškai vertinčiau galimybę, kad iš karto Darbo partija pasidarys populiaresnė. Retai taip būna, kad populiarus politikas pereina iš vienos partijos į kitą ir tos partijos reitingai išauga į viršų (...). Nemanau, kad čia bus koks nors veiksmas, kuris įtikins rinkėjus, kad čia kažkokie pokyčiai vertingi“, - šeštadienį teigė Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (TSPMI) politologas Mažvydas Jastramskis.

REKLAMA

„Atėjo Mazuronis, o kas toliau? Ar Darbo partija savo programą keičia? Ar atsisako kokių nors savo nuostatų, reikalavimų, kažkaip kitaip juos įgyvendins būdama valdžioje? Nelabai kas kalbama. Nemanau, kad šis veiksmas labai kokybiškai ar kiekybiškai jiems padės“, - tikino politikos ekspertas.

Anot jo, kelia abejonių ir šio politiko savarankiškumas. V.Mazuroniui kaip ir kitiems buvusiems Darbo partijos pirmininkams yra grėsmė būti priklausomam nuo šios politinės jėgos įkūrėjo, garbės pirmininko Viktoro Uspaskicho.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kol Uspaskichas norės daryti įtaką Darbo partijoje, tol jis bus kaip pusiau šešėlinis kardinolas. Pusiau dėl to, kad matome, jog tą įtaką daro. Dabar Mazuronis yra tarsi savarankiškas (...), bet šiuo atveju jis yra Viktoro Uspaskicho politinis skolininkas. Jis atėjo į partiją ir tapo vadovu, jokioje kitoje partijoje net nebūtų galėjęs kandidatuoti į pirmininkus. Manau, kad Uspaskichas tikrai galės privačioje aplinkoje subtiliai priminti, kad jeigu ne aš, tai nebūtum galėjęs būti partijos pirmininku Lietuvoje“, - BNS sakė M.Jastramskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

61 metų V.Mazuronis į Darbo partiją įstojo balandžio pabaigoje, o šeštadienį išrinktas jos pirmininku. Jo kandidatūrą pasiūlė ir parėmė V.Uspaskichas.

Architekto išsilavinimą turintis V.Mazuronis 1993-2001 metais buvo Lietuvos liberalų sąjungos narys, 2001 metais skilus šiai politinei jėgai tapo Liberalų demokratų partijos nariu, 2002– 2003 metais buvo jos pirmininkas, 2006 metais partija pakeitė pavadinimą į „Tvarką ir teisingumą“. V.Mazuronis visą laiką buvo šios partijos pirmininko Rolando Pakso pavaduotoju, bet šių metų vasarį dėl nepritarimo R.Pakso politikai paliko šią organizaciją.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų