REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šeštadienį Vilniuje bus teikiami svarbiausi Lietuvos kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė 2015“.

 Šeštadienį Vilniuje bus teikiami svarbiausi Lietuvos kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė 2015“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ceremonijoje turėtų būti išdalyta 12 „Sidabrinės gervės“ statulėlių, vienas „Sidabrinės gervės kiaušinis“ už geriausią metų studento darbą ir „Auksinės gervės“ apdovanojimas už gyvenimo nuopelnus.

REKLAMA

Metų ilgametražiu kino filmu pretenduoja tapti „Sangailės vasara“ (rež. Alantė Kavaitė), „Aukso žirgas“ (rež. Valentas Aškinis, Reinis Kalnaellis), „Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“ (rež. Simonas Aškelavičius ir Ričardas Marcinkus).

Geriausio trumpametražio vaidybinio kino filmo kategorijoje nominuotas „Triukšmadarys“ (rež. Karolis Kaupinis) ir „Romantiniai paukščio kliedesiai“ (rež. Jurga Zabukaitė).

REKLAMA
REKLAMA

Dėl geriausio režisieriaus titulo šiemet varžosi Alantė Kavaitė su filmu „Sangailės vasara“ ir Giedrė Žickytė, sukūrusi dokumentinę juostą „Meistras ir Tatjana“.

Į metų aktorės apdovanojimą pretenduoja Julija Steponaitytė („Sangailės vasara“), Aistė Diržiūtė („Sangailės vasara“) ir Agnė Kaktaitė („Kelių eismo taisyklės“), į metų aktoriaus - Valentinas Masalskis („Triukšmadarys“), Marius Repšys ir Giedrius Savickas („Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“) bei Martynas Nedzinskas („Kelių eismo taisyklės“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už montažą „Sidabrinę gervę“ gali gauti Kostas Radlinskas („Arvydas Sabonis. 11“), Danielius Kokanauskis, Dominykas Kilčiauskas, Giedrė Žickytė („Meistras ir Tatjana“) bei Vincas Sruoginis („Nematomas frontas“).

Į geriausio dailininko vardą pretenduoja Sigita Šimkūnaitė („Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“), Ramūnas Rastauskas („Sangailės vasara“).

Metų kompozitoriaus kategorijoje nominuota Jurga Šeduikytė, Giedrius Puskunigis („Meistras ir Tatjana“), Giedrius Puskunigis („Avinėlio vartai“), Anselme Pau („Aukso žirgas“), metų operatoriaus - Audrius Kemežys („Meistras ir Tatjana“), Dominique Colinas („Sangailės vasara“).

REKLAMA

Animacinio filmo kategorijoje apdovanojimą gali gauti filmai „Miškas“ (rež. Ignas Meilūnas), „Laimės žiburys“ (rež. Urtė Oettinger).

Dėl geriausio trumpametražio dokumentinio kino filmo vardo varžosi „Sėkmės metai“ (rež. ir prod. Rimantas Gruodis), „Avinėlio vartai“ (rež. Audrius Stonys), dėl ilgametražio dokumentinio kino filmo - „Nematomas frontas“ (rež. Jonas Ohmanas, Vincas Sruoginis), „Meistras ir Tatjana“ (rež. Giedrė Žickytė), „Arvydas Sabonis. 11“ (rež. Rimvydas Čekavičius), „Vanda Lida Liusia“ (rež. Julija Zubavičienė).

REKLAMA

Į „Sidabrinės gervės kiaušinį“ pretenduoja „Džiunglės“ (rež. Robertas Nevecka), „Man dvim keli“ (rež. Marija Kavtaradzė), „After rave“ (rež. Kamilė Milašiūtė) ir „Dembava“ (rež. Laurynas Bareiša).

Pirmieji lietuviško kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė” surengti 2008 metais, nuo tada jie teikiami kasmet.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų