REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Valdančiajai koalicijai priklausanti Darbo partija šeštadienį per suvažiavimą Kėdainiuose išsirinks naują lyderį.

 Valdančiajai koalicijai priklausanti Darbo partija šeštadienį per suvažiavimą Kėdainiuose išsirinks naują lyderį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kandidatais į partijos pirmininkus iš anksto iškelti socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, paskirta švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė, Seimo nariai Saulius Bucevičius, Valentinas Bukauskas, Kęstutis Daukšys, Vytautas Gapšys, Vydas Gedvilas, Artūras Paulauskas, Mečislovas Zasčiurinskas, europarlamentarai Valentinas Mazuronis ir Viktoras Uspaskichas, taip pat buvęs Seimo narys ir buvęs Vilniaus vicemeras Jonas Pinskus bei jo žmona Živilė Pinskuvienė.

REKLAMA

Anksčiau „darbiečių“ skyriai kandidate buvo iškėlę ir žemės ūkio ministrę Virginiją Baltraitienę, tačiau ji nutarė nesivaržyti dėl partijos pirmininkės posto.

Laikinasis Darbo partijos pirmininkas Valentinas Bukauskas tvirtina, kad suvažiavimo delegatai galės siūlyti ir papildomas kandidatūras.

„Suvažiavimo metu delegatai galės pasiūlyti ir naujus kandidatus į pirmininkus, kurių nėra dabartiniame kandidatų sąraše“, - BNS sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas suvažiavimo išvakarėse neatskleidė, ar dalyvaus lyderio rinkimuose. Anksčiau skelbęs, kad tikrai daugiau nesieks partijos pirmininko pareigų, penktadienį jis BNS teigė, kad jeigu sulauktų visų delegatų palaikymo, posto neatsisakytų.

Kovą partijos pirmininko postą paliko Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, prisiimdama asmeninę atsakomybę už partijai nesėkmingus savivaldos rinkimus.

Suvažiavimo darbotvarkėje numatoma, kad bus iškelti dalis kandidatų į 2016 metų Seimo rinkimus vienmandatėse apygardose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat planuojama patvirtinti naujojo partijos pirmininko pavaduotojus, prezidiumo, tarybos, Etikos, Kontrolės komisijų sudėtis.

Darbo partija įkurta 2003 metų spalį. Šiuo metu Seime ji turi 29 atstovus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų