REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių apylinkės teismo teisėjo padėjėja Jurgita Daunienė už šiurkštų tarnybinį nusižengimą penktadienį atleista iš pareigų.

Šiaulių apylinkės teismo teisėjo padėjėja Jurgita Daunienė už šiurkštų tarnybinį nusižengimą penktadienį atleista iš pareigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl J.Daunienės padarytų tarnybinių nusižengimų tyrimus atliko dvi Šiaulių apylinkės teisme sudarytos komisijos, pranešė teismas.

REKLAMA

Kovo 2 dieną sudaryta ir tarnybinį patikrinimą atlikusi komisija konstatavo, kad teisėjo padėjėja, siekdama asmeninės naudos, rinko duomenis apie dviejų asmenų turimą nekilnojamąjį turtą.

Komisija nustatė, kad J.Daunienė, žinodama nusižengimo padarymo pasekmes, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir neteisėtais veiksmais sistemingai rinko duomenis apie privačius asmenis.

„J.Daunienė tokiais tyčiniais veiksmais padarė didelę neturtinę žalą valstybei, diskreditavo valstybės tarnautojo vardą, sumenkino visuomenės pasitikėjimą teismu, sumenkintas ir Šiaulių apylinkės teismo prestižas“, - rašoma teismo pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pritarė tarnybinio patikrinimo išvadai dėl J.Daunienės. VTEK išvadoje teigiama, kad padėjėja, naudodamasi tarnybine padėtimi, asmeniniais tikslais sistemingai rinko duomenis apie privačius asmenis, todėl pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatą, draudžiančią privačių interesų naudai naudotis informacija, kurią ji įgijo eidama tarnybines pareigas.

Be to, komisijai nebaigus darbo, Šiaulių apylinkės teisme gegužės 14 dieną buvo sudaryta antroji komisija dėl dar vieno galbūt padaryto J.Daunienės tarnybinio nusižengimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komisija nustatė, kad moteris, pasinaudodama tarnybine padėtimi ir pažeisdama vidaus tvarkos taisykles, siekė asmeninės naudos. Už minėtą tarnybinį nusižengimą teisėjo padėjėjai skirta pastaba.

Dar kovo pradžioje į Šiaulių apylinkės teismą kreipėsi teisėjo padėjėjos brolis, kuris nurodė, kad neteisėtai nekilnojamojo turto registre iš teismo kompiuterio buvo tikrinama informacija apie jam priklausantį nekilnojamąjį turtą.

Kaip skelbė žiniasklaida, J.Daunienė kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), Prezidentūrą, Seimo narius ir Teisėjų tarybą, pranešdama, kad prieš 2-3 metus teismo, kuriame dirba, pirmininkei Gemai Janušienei, esą buvo priversta duoti kyšius. Pinigai esą mokėti už tai, kad iš prokuratūros būtų perkelta dirbti teisme, už tai esą J.Daunienė sumokėjo 5 tūkst. litų (beveik 1,5 tūkst. eurų), o už tai, kad ją teismo vadovė išleistų kasmetinių atostogų, turėjo sumokėti dar 3 tūkst. litų (beveik 900 eurų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų