REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ 4G/4G+ LTE technologijos mobilusis ryšys jau pasiekiamas net 90 % Lietuvos gyventojų ir aprėpia 70 % šalies teritorijos, pranešė bendrovės atstovai. Šiuo metu sparčiausiu rinkoje tinklu „Omnitel“ klientai gali naudotis daugiau kaip 90 Lietuvos miestų ir 180 miestelių.

REKLAMA
REKLAMA

Nuolat plečiantis tinklui ir populiarėjant 4G technologiją palaikantiems įrenginiams, sparčiai auga ir „Omnitel“ 4G tinkle persiunčiamų duomenų kiekis. Dauguma „Omnitel“ klientų šiuo metu įsigyjamų telefonų palaiko 4G ryšio technologiją, o šiame tinkle persiunčiami duomenys jau sudaro beveik 40 % visų duomenų.

REKLAMA

Augimas itin suintensyvėjo praėjusią vasarą baigus didelio masto tinklo plėtros ir modernizavimo projektą. Prie spartaus augimo prisideda ir tai, jog 4G ryšiui atkeliavus į naują vietovę, ten esantiems „Omnitel“ klientams nereikia keisti SIM kortelių – turėdami technologiją palaikantį telefoną, jie iškart gali naudotis 4G ryšiu. Prognozuojama, jog dar šiemet įvykus lūžiui „Omnitel“ 4G tinkle persiunčiamų duomenų srautas aplenks bendrą 2G ir 3G tinkluose persiunčiamų duomenų kiekį.

„Bendrovės tinklo strategija remiasi paprastu, bet vartotojams esminiu principu – sparčiausias 4G ryšys turi būti prieinamas visiems „Omnitel“ klientams. Didelė mūsų 4G tinklo talpa taip pat garantuoja, kad „Omnitel“ klientams net ir suvartojant daugiau mobiliųjų duomenų nei kitų operatorių klientai kartu sudėjus, vis tiek gebame užtikrinti itin aukštą naršymo spartą dideliam vartotojų skaičiui. Ir tai darome ne tik didmiesčiuose, bet visuose miestuose, kaimuose bei kelyje“, – sakė Andrius Byčkovas, „Omnitel“ technologijų vadovas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų