REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kembridžo universiteto (D. Britanija) specialistai, atlikę gamyklinių parametrų atstatymo sistemos „Android“ telefonuose analizę, padarė išvadą, kad tokia operacija negarantuoja, jog bus saugiai pašalinti vartotojų privatūs duomenys.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo metu buvo išbandyta keliasdešimt išmaniųjų telefonų, kurie buvo įsigyti per „eBay“ 2014 m. Mobilieji įrenginiai buvo pagaminti LG, HTC, „Samsung“ ir „Motorola“. Keletas išmaniųjų telefonų priklausė etaloninei „Google Nexus“ serijai.

REKLAMA

Visuose išmaniuosiuose telefonuose buvo įvykdyta gamyklinių parametrų atstatymo procedūra. Mobiliuose įrenginiuose buvo naudojamos operacinės sistemos „Android“ versijos – nuo 2.3.x (Gingerbread) iki 4.3 (Jelly Bean).

Ekspertai padarė išvadą, kad net 80 % atvejų įmanoma atstatyti duomenis taip, kad šis sichronizuotųsi su buvusio telefono šeimininko „Google“ paskyra, taip gaunant prieigą prie el. pašto, kontaktų sąrašo, „Wi-Fi“ slaptažodžių ir t. t. Kai kuriuose telefonuose pavyko atstatyti SMS žinutes ir pokalbių programėlių pranešimus.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo išvados teigia, kad apie 500 mln. „Android“ įrenginių negali korektiškai sunaikinti privačių duomenų, atstatant gamyklinius parametrus, todėl jais gali pasinaudoti pašaliniai žmonės. Apie 630 mln. „Android“ mobilių įrenginių turėtų leisti atstatyti duomenis ir iš „microSD“ kortelių.

Didesnį saugumo lygį suteiktų duomenų šifravimas, tačiau šiuo atveju reikėtų naudoti sudėtingus slaptažodžius, nors tą daro retas vartotojas. Be to, ekspertai pažymėjo, kad „Google“ etaloniniai „Android“ įrenginiai pasižymi aukštesniu saugumo sistemos lygiu, nei kitų gamintojų produktai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų