REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Apple“ paskelbė laikiną sprendimą, kuris turėtų padėti sutaisyti „nulūžusią“ žinučių aplikaciją, kaip į telefoną „iPhone“ yra atsiunčiama tekstinė žinutė su specialiu simbolių rinkiniu.

REKLAMA
REKLAMA

Programinė klaida, pastebėta prieš keletą dienų ir jau spėjusi apskrieti visą pasaulį, gali sukelti netikėta žinučių aplikacijos sprendimą ir perkrauti įrenginio operacinę sistemą be galimybės įsijungti žinučių aplikaciją vėl.

REKLAMA

„Apple“ žino šią „iMessages“ problemą, sukeltą rinkinio simbolių, ir mes sukursime pataisymą programinės įrangos atnaujinime. Iki kol bus išleistas atnaujinimas, galite atlikti šiuos žingsnius ir vėl atidaryti žinučių aplikaciją“, – rašoma oficialiame „Apple“ pagalbos tinklapyje.

Štai kokius žingsnius, jei gavote tokią žinutę, atlikti siūlo „Apple“:

paprašykite „Siri“ perskaityti neperskaitytas žinutes (tiesiog sakykite „read unread messages“ – red. past.); naudokite „Siri“ atsakyti į kenksmingą žinutę. Kai į ją atsakysite, jūs vėl galėsite atidaryti žinučių aplikaciją (šis būdas suveiks, jei iš anksto žinote, kas jums atsiuntė kenksmingą žinutę – red. past.); žinučių aplikacijoje ištrinkite visą pokalbių istoriją su kenksminga žinute. Arba ištrinkite tik kenksmingą žinutę iš susirašinėjimo sąrašo, paspausdami ant žinutės ir laikydami, paspausdami „More“ ir ištrindami žinutę.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, internete jau gausu ir kitokių patarimų, kaip apsisaugoti nuo gautos kenksmingos žinutės sukeliamos žalos. Pavyzdžiui:

išjunkite žinučių ištraukų rodymą: eikite Settings > Notifications > Messages ir deaktyvuokite „Show Previews“; išjunkite žinučių pranešimus, kai telefonas yra užrakintas: eikite Settings > Notifications > Messages ir deaktyvuokite „Show on Lock Screen“. Tokiu būdu telefonas praneš garsu apie gautas žinutes, tačiau jų nerodys atrakinimo lange; padėti gali ir visiškas žinučių pranešimų išjungimas, kai telefonas atrakintas. Eikite Settings > Notifications > Messages > Show in Notification Center ir pasirinkite „None“. Tokiu būdu gausite tik garsinius pranešimus; dar vienas būdas – tiesiog išsisiųsti žinutę sau su „Siri“ pagalba.

Kol kas dar nėra aišku, kada „Apple“ išleis „iOS“ atnaujinimą.

Paulius Orinas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų