REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
ba.

Muzikos autorius ir dainų kūrėjas Benas Aleksandravičius, indiroko grupės BA. lyderis, – jau gerai žinomas Lietuvos alternatyvioje muzikos scenoje. Vaikinas karjerą pradėjo 17-os ir visa galva pasinėrė į muziką.

9

Muzikos autorius ir dainų kūrėjas Benas Aleksandravičius, indiroko grupės BA. lyderis, – jau gerai žinomas Lietuvos alternatyvioje muzikos scenoje. Vaikinas karjerą pradėjo 17-os ir visa galva pasinėrė į muziką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors BA. vardas alternatyvios muzikos mėgėjams žinomas dar tik kelerius metus, grupės vasara jau suplanuota. BA. koncertuos pagrindiniuose muzikos festivaliuose ir dar žada pateikti daugybę staigmenų. Tai reiškia, kad žinomumas auga, o norinčių išgirsti BA. kasdien vis daugiau. Šių metų kovą Estijoje vykusiame muzikos festivalyje „Tallinn Music Week“ BA. buvo išrinkta mėgstamiausia renginio grupe. Jame dalyvavo 200 grupių iš 40 pasaulio šalių.

REKLAMA

Šių metų pradžioje kino teatre „Pasaka“ BA. šimtams gerbėjų pristatė debiutinį albumą „RASTI / PASIKLYSTI“, apie kurį teigiamai atsiliepia muzikos kritikai ir žinomos žvaigždės. Paprašytas pakomentuoti, su kuo norėtų kartu įrašyti dainą, B. Aleksandravičius įvardijo jaunosios kartos atlikėjus „Dee & Kamy“ ir grupę „Garbanotas Bosistas“.

Paklaustas, kodėl rinktųsi jaunosios kartos grupes, o ne scenos senbuvius, Benas sako paprasčiausiai nenorintis pelnytis iš kitų populiarumo – viską nori pasiekti pats.

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl atmeti garsiausių Lietuvos atlikėjų pasiūlymus, bet svajoji apie underground muzikantų draugiją?

Nenoriu nieko kritikuoti. Tiesiog mieliau susibursiu su tais, kurie eina tuo pačiu keliu, kaip aš. O tie garsiausieji... Nenoriu būti vienas tų, kurie kelią į šlovę skinasi kitų pagalba. Stengsiuosi to išvengti.

Ką veiki laisvalaikiu?

Laisvalaikiu mėgstu bendrauti, būti su žmonėmis. Mokausi iš jų. Man patinka išklausyti ir pasipasakoti. Atrodo, kad šiame gyvenimo etape man tai svarbiausia.

Koks tavo gerbėjų amžiaus vidurkis?

Į tuos koncertus, kuriuose nėra nustatytas amžiaus cenzas, ateina jaunesni žmonės. Į kitus – 18–35 metų amžiaus klausytojai. Džiaugiuosi. Galbūt kažkada jie galės pasakyti, kad užaugo kartu su mano muzika?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Yra buvę ir taip, kad studentas BA. koncerte sutiko savo dėstytoją. Pavyzdžiui, Klaipėdoje į koncertus visada susirenka vyresnė publika. Būna, kad ateina visa šeima: tėvai stovi gale, klauso, o vaikai trypia prie scenos.

Dėl muzikos metei mokslus. Ar nesigaili?

Apie tai jau keletą mėnesių su manimi šneka bene visi, kurie sužino šį faktą. O aš visai nenoriu apie tai kalbėti. Ne dėl to, kad man būtų skaudu – toks buvo mano pasirinkimas. Atsirado per daug veiklos, nesugebėjau persiplėšti į dvi dalis. Nusprendžiau pasirinkti tai, kas man svarbu. Norėčiau, kad ir kitiems žmonėms tai nebūtų rodiklis.

REKLAMA

Tačiau tavo klausytojai ir yra moksleiviai, studentai. Tu jiems – pavyzdys. Ar metęs mokslus sulaukei daug pastabų iš aplinkinių?

Žinoma, tačiau man nereikia paguodos. Žmonės, su kuriais bendrauju, mane palaiko. Skatina daryti tai, kas man atrodo svarbiau. Jie supranta, kad laiko mokyklai neskyriau, nes esu visa galva paniręs į muziką. Toks ir yra mano siekis. Noriu, kad visi greičiau pamirštų šį faktą ir priimtų mane, kaip muzikantą.

Repeticijos, koncertai užima didžiąją tavo gyvenimo dalį. Ar teko kada ant scenos įsimylėti?

Aha, bet nieko neišėjo (šypsosi). Kadangi visuomet dainuoju užsimerkęs, koncertų metu nestebiu klausytojų. Dėl to visada prašau, kad kažkas filmuotų, fotografuotų publiką, kurią po to įdomu patyrinėti.

REKLAMA

Sykį žiūrėjau nufilmuotą medžiagą ir pamačiau tokią gražią mergaitę. Ji taip nuoširdžiai šoko, tūsino... O jei atvirai, nežinau, ar norėčiau, kad mano mergina būtų karšta mano muzikos gerbėja. Nenorėčiau, kad kaskart prie scenos šokinėtų iš laimės ir atmintinai mokėtų visų dainų žodžius.

Tai su gerbėjomis nesusitikinėji?

Po koncerto susitikęs pabendrauju, tačiau jokio didesnio kontakto turėti nesiekiu. Nesinori susimesti su žmogumi, kuris vakar koncerte plyšavo pagal mano dainas.

O po koncertų su gerbėjais leki į afterparty?

Žinoma, manau tai visai normalu. Jei neskubame į kitą koncertą, dažnai su grupės būgnininku Jonu Butvydu aptariame, kaip pasisekė koncertas, pasiklausome, ką mano gerbėjai. Man smagu išgirsti jų nuomones, pasidalinti sava. Po koncertų stengiuosi greitai neišvažiuoti, pabendrauti su žmonėmis.

Grupės BA. lyderis Benas Aleksandravičius lankėsi ne tik tv3.lt redakcijoje, bet ir „Power Hit Radio“ studijoje. Ten dainininkas atliko, kaip jis pats sakė, savo mėgstamiausią kūrinį. Klausom!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų