REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos mokslo taryba paskelbė paraiškų konkursą vykdyti Lietuvos ir Šveicarijos mokslo ir studijų institucijų partnerystės projektus. Pagal partnerystės projektus dvišalėms mokslinėms stažuotėms, vizitams, konferencijoms ir kitiems bendriems renginiams bei mokslo publikacijų rengimui 2015–2016 metais bus skirta 0,909 mln. eurų (1 mln. CHF).

REKLAMA
REKLAMA

„Trumpalaikiai partnerystės projektai turėtų sustiprinti turimus ryšius tarp abiejų šalių mokslininkų grupių, paskatinti mokslininkų, ypač jaunų, mobilumą, dalijimąsi žiniomis ir padėti įgyti naujas patirtis“, – sako Lietuvos–Šveicarijos bendradarbiavimo programos „Moksliniai tyrimai ir plėtra“ projekto vadovė dr. Aistė Vilkanauskytė.

REKLAMA

Partnerystės projektų trukmė – iki 9 mėnesių, per kuriuos programos lėšomis gali būti finansuota iki 5 stažuočių ir 3 bendrų renginių. Vienam projektui gali būti skirta iki 0,409 mln. eurų (0,45 mln. CHF). Paraiškos priimamos iki birželio 30 d.

Papildomas konkursas numatytas dėl pakilusio Šveicarijos franko kurso sutaupius programos lėšų. Pirmame konkurse atrinkta 11 mokslinių tyrimų projektų, jiems finansuoti skirta 7,3 mln. eurų. Vykdomuose projektuose sprendžiamos inovatyvių neinvazinių smegenų traumų bei neurologinių pacientų diagnostikos ir stebėsenos sprendinių, genetinio diabeto tyrimų, kovos su uosių džiūties sukėlėjais, aerozoliai ir daugelis kitų problemų.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos–Šveicarijos bendradarbiavimo programos „Moksliniai tyrimai ir plėtra“ programos tikslas – stiprinti abiejų šalių ryšius ir draugiškus santykius, skatinti sėkmingą ir produktyvų bendradarbiavimą mokslinių tyrimų ir plėtros sityje, gilinti žinias pasirinktose mokslinių tyrimų temose, skatinti tarpinstitucinį bendradarbiavimą taip prisidedant prie socialinio ir ekonominio vystymosi Lietuvoje. Programos trukmė – 2011–2016 metai. Daugiau informacijos apie programą.

Apie tai, kas svarbiausia partnerystės projektuose, bus kalbama gegužės 29 d. Lietuvos mokslo taryboje (Gedimino pr. 3, Vilnius) vyksiančiame specialiame renginyje. Jame Lietuvos mokslininkų grupės galės iš anksto įsivertinti savo galimybes dalyvauti projektuose. Daugiau informacijos apie renginį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų