REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos regbio-7 čempionato "Grand Prix" turnyre - pokyčiai. Atsisakius varžybose dalyvauti pajėgiai Škotijos komandai, į turnyrą pakviesta praėjusiais metais į A divizioną iškritusi Rumunijos rinktinė. Kadangi rumunams naujame komandų reitinge atiteko paskutinė vieta, pasikeitė ir grupių sudėtys.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos regbininkams birželio 6-7 dienomis Maskvoje (Rusija) vyksiančiame turnyre nereikės kovoti su praėjusių metų turnyro čempione Prancūzija. Perskirsčius komandas, lietuviai atsidūrė B grupėje ir žais su Anglijos, Belgijos ir Portugalijos rinktinėmis.

REKLAMA

"Skirtumas tik tas, kad vietoje stipresnės Škotijos rinktinės "Grand Prix" dalyvaus silpnesnė Rumunijos komanda. Grupėje išlieka belgai, kaip ir buvo. Šiuo metu jie potencialiai stipresni už mus. Tiek prieš anksčiau grupėje buvusias Prancūzijos ir Velso komandas, tiek prieš Anglijos ir Portugalijos regbininkus dar nebuvome nei karto laimėję. Varžovai stiprūs ir būtų "neteisybė" jeigu nugalėtume kažkurią iš jų. Bet gyvenime yra daug neteisybės ir su tuo reikia kovoti. Manau, kad rimčiau turėtume pakovoti su žemiau šeštos vietos atsidursiančiomis ekipomis", - situaciją apibūdino Lietuvos rinktinės treneris Sigitas Kukulskis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak trenerio, didžiausia problema Lietuvos rinktinėje - traumos. "Apmaudu, kad rinktinę išretino traumos. "Grand Prix" turnyras yra pagrindinis šių metų tikslas, bet du žaidėjai, atstovaudami regbio-15 rinktinei patyrė sunkias traumas. Bus sudėtinga juos pakeisti", - teigė S. Kukulskis.

A grupėje žais Prancūzija, Velsas, Gruzija ir Rumunija, C grupėje - Rusija, Ispanija, Vokietija ir Italija.

Anglijoje besimokantis ir sportuojantis Lietuvos regbio-7 rinktinės narys Dovydas Taujanskas vienodai vertina visus varžovus ir tikina, kad lengvų kovų "Grand Prix" turnyre nebūna.

"Visos komandos "Grand Prix" yra stiprios, todėl nemanau, kad reikėtų džiaugtis, kad Prancūziją ir Velsą pakeitė anglai ir portugalai. Visos rungtynės bus vienodai sunkios ir svarbios, todėl šis pasikeitimas didelės reikšmės neturi. Anglai, žinoma, bus vieni turnyro favoritų, todėl prieš juos žaisti bus ypač sudėtinga, bet mes kovosime su kiekvienu priešininku ir nekreipsime dėmesio į vardus", - pasakojo D. Taujanskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų