REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusiais metais oficialiais F-1 pasaulio čempionato žurnalistai uždavinėjo pilotams klausimus, kurie padėjo pažinti lenktynininkus iš arčiau, o 2015 metais pilotai kalba apie tai, be ko jie apsieiti negali....Taigi, apie Fernando Alonso, rašo F-1.lt

Praėjusiais metais oficialiais F-1 pasaulio čempionato žurnalistai uždavinėjo pilotams klausimus, kurie padėjo pažinti lenktynininkus iš arčiau, o 2015 metais pilotai kalba apie tai, be ko jie apsieiti negali....Taigi, apie Fernando Alonso, rašo F-1.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kaip jūs rengiatės startui?

- Tikriausiai, kad aš nuvilsiu daugelį sirgalių vien dėl to, kad prieš startą aš nieko ypatingo nedarau. Aš į trasą atvažiuoju pakankamai anksti – maždaug 3,5 valandos iki varžybų pradžios. Mes surengiame susirinkimą su inžinieriais, aptariame strategiją, sustojimų boksuose skaičių ir panašius dalykus. Po to aš einu į pilotų paradą, kad pasisveikinčiau su savo sirgaliais. Kai sugrįžtu, iki pradžios belieka 30 minučių. Aš skambinu savo šeimai, draugei, norėdamas pranešti jiems naujienas. O po to jau sėdu į bolidą. Visa tai palyginti rutininė procedūra, nieko ypatingo.

REKLAMA

- O kokia prasmė yra naktinių vakarėlių?

- Praleisti jį su draugais, o kitą dieną nereikia keltis ir anksti keliauti į darbą – mat po vakarėlių ne tiek jau daug jėgų lieka.

- Kas privalo būti piloto kambaryje ir jo bokse?

- Nieko ypatingo. Arba pasakysiu taip: aš esu labai punktualus žmogus, todėl mano kambaryje yra labai daug popierių, kuriose išrašyta mano darbotvarkė minučių tikslumu. Iš aš iš jų išbraukiu jau įvykusius faktus. Tai savotiška mano psichologinė meditacija stumiant minutes iki starto pradžios.

REKLAMA
REKLAMA

- Kokie maisto produktai turi būti jūsų namų šaldytuve?

- Turint galvoje nuolatines keliones, tai produktai, kurie negenda 3-4 savaites. Paskutinę valandą prieš išvažiavimą šaldytuvas būna praktiškai tuščias – visa, kas nesuvalgyta ir gali sugesti, iškeliauja į šiukšlių dėžę. O kai sugrįžtu, tai vėl einu į parduotuvę.

- Kokie bruožai išskiria gerą jūsų komandos kolegą pilotą?

- Greitas, lojalus komandai, su geru humoro jausmu. Mes praleidžiame labai daug laiko kartu. Todėl neatmestinos ir stresinės situacijos. Nebūtinai tarp dviejų pilotų, konfliktai gali kilti su komandos nariais, viduryje komandos. Tokiais atvejais būtina labai greitai reaguoti, geriausiai su humoro jausmu, o ne rodyti kaprizus. Tai labai padeda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ką reikia daryti, norint susidoroti su stresu, patiriamu oro uoste?

- Aš neturiu šiuo klausimu patarimo. Aš labai daug laiko praleidžiu oro uostuose, kadangi nemėgstu atvažiuoti paskutinę minutę. Aš stengiuosi išvengti kvailų pergyvenimų dėl to, kad galima pavėluoti į lėktuvą. Todėl jei mano vairuotojas sako, kad atvažiuos manęs paimti 9 val. nuvežti į oro uostą, aš prašau jo atvažiuoti 8.30 val. Šis papildomas pusvalandis neleidžia man jaudintis.

- Kokių savybių reikia nori tapti geru lenktynininku?

- Kartai jis privalo būti tikru aktoriumi. Tai padeda situacijose, kuomet nereikia pasakyti visos teisybės – tokiais momentais reikia pasitelksi aktorinį meistriškumą. Kita vertus, tam tikra prasme reikia būti savotišku egoistu, bet ne agresyviu, kad jus toleruotų jūsų aplinka.

REKLAMA

- Kas yra būtina norint atsipalaiduoti po varžybų?

- Įprastai aš peržiūriu lenktynių vaizdo įrašą. Tai leidžia blaiviai įvertinti savo veiksmus ir užversti dar vieną puslapį. Jei vaizdo medžiagos neperžiūriu, tai nuolat galvoju: kas buvo vienoje lenktynių fazėje, o kas – kitoje. Kai peržiūriu pakartojimą, lenktynės man jau tampa istorija ir aš galiu judėti į priekį.

- Kokiomis savybės turi pasižymėti pačios aukščiausios klasės lenktynių trasa?

- Greitais posūkiais. Tik tai. Posūkiuose, kuriuose jūs galite atakuoti ant ribos, jūs gaunate maksimalią adrenalino dozę. Mano atrodo, kad visai tai yra Suzukoje.

REKLAMA

- Kokias pagrindines aplikacijas jūs turite savo telefone?

- Tikriausiai, kad Twitter. Man labai patinka bendrauti su sirgaliais. Be to, aš iš ten sužinau visas naujienas. Žinoma, to nesulyginsi su rytiniu laikraščių skaitymu, bet jei iš ryto sužinai naujienų srautą iš telefono, tai žinai beveik viską.

- Kokiomis pagrindinėmis savybėmis turi pasižymės F-1 komandos vadovas?

- Atvirai? Man patinka vadovai, kurie turi labai realistinių tikslų. Įvertinus komandos resursus ir galimybes, daug geriau, jei jie sako tikrą tiesą. Jei vadovas žada daugiau, o realybė būna kitokia, tai daugelį nuvilia, tai tikrai nepadeda. Yra kai kurių vadovų, kurie naudoja panašius triukus. Man tai labai nepatinka – aš noriu girdėti tiesą tiesiai į akis.

- Kokį GP etapą jūs norėtumėte aplankyti kaip sirgalius nors kartą per gyvenimą?

- Jei norite aštrių pojūčių, būtinai nuvažiuokite į Monaką, o jei jūs aistringas sirgalius, reikia važiuoti į Monzą.

Daugiau naujienų skaitykite F-1.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų