REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Mažiausiai 800 žmonių mirė dėl didelės kaitros bangos Indijoje, o šalies sostinėje Delyje pradėjo lydytis kelių danga, kai oro temperatūra priartėjo prie 50 laipsnių Celsijaus.

 Mažiausiai 800 žmonių mirė dėl didelės kaitros bangos Indijoje, o šalies sostinėje Delyje pradėjo lydytis kelių danga, kai oro temperatūra priartėjo prie 50 laipsnių Celsijaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ligoninės buvo mobilizuotos teikti pagalbą perkaitusiems žmonėms, o pareigūnai patarė gyventojams likti patalpose. Tuo tarpu meteorologai reikšmingo atvėsimo kol kas neprognozuoja.

REKLAMA

Blogiausia padėtis buvo pietinėje Andhra Pradešo valstijoje, kur praeitą savaitę nuo kaitros mirė 551 žmogus, o pirmadienį termometrų stulpeliai pakilo iki 47 laipsnių Celsijaus.

„Valstijos vyriausybė pradėjo transliuoti per televiziją ir kitas žiniasklaidos priemones informacines laidas, ragindami žmones neiti į lauką nepridengta galva, gerti daug vandens ir imtis kitų priemonių“, – sakė valstijos specialusis nepaprastųjų padėčių valdymo komisarė P.Tulsi Rani.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip pat paprašėme nevyriausybinių ir vyriausybinių organizacijų įkurti geriamojo vandens dalijimo vietas, kad žmonės miestuose galėtų visur atsigerti“, – pridūrė jis.

Kaitros banga jau kelias dienas laikosi didelėje Indijos dalyje, įskaitant sostinę Delį. Baiminamasi, kad dėl nuolat įjungtų oro kondicionierių gali įvykti elektros tinklų gedimų.

Kaip rašo dienraštis „Hindustan Times“, pirmadienį temperatūra sostinėje pakilo aukščiausiai per pastaruosius dvejus metus – iki 45,5 laipsnio – ir buvo penkiais laipsniais didesnė už šio sezono vidurkį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laikraštis savo pirmame puslapyje išspausdino nuotrauką, kurioje matosi išsilydžiusi pagrindinės miesto gatvės danga: pėsčiųjų perėjos „zebro“ juostos buvo praskydusios ant suminkštėjusios asfalto.

„Karšta kaip orkaitėje – mūsų pasivaikščiojimas lauke virto košmaru“, – iš vakarinio Punės miesto į Delį atvykusi 37 metų turistė Meena Sheshadri (Mina Sešadri), išėjusi apžiūrėti Indijos Vartų monumento su savo vaikais.

„Mano gerklė perdžiūvusi, nors nuolat gurkšnojau vandenį“, – skundėsi ji.

Telanganos valstijoje, pietuose besiribojančioje su Andhra Pradešu, praeitą savaitę nuo kaitros mirė 231 žmogus, o savaitgalį temperatūra pakilo iki 48 laipsnių Celsijaus.

REKLAMA

Vakarinėje Orisos valstijoje patvirtintomis kaitros aukomis tapo 11 žmonių.

Indijos meteorologijos departamentas antradienį toje valstijoje paskelbė „raudonąjį perspėjimą“ antradieniui ir trečiadieniui, o tai reiškia, kad temperatūra išliks aukštesnė negu 45 laipsnių Celsijaus.

Dar 13 žmonių mirė rytinėje Vakarų Bengalijos valstijoje, kur profsąjungos ragino Kolkatos miesto vairuotojus dieną niekur nevažinėti.

Indijoje kaitros bangos kiekvieną vasarą nusineša šimtus žmonių gyvybių ir paprastai labiausiai paveikia neturtingiausią visuomenės dalį. Dar dešimtys tūkstančių kenčia dėl elektros tinklų gedimų, smarkiai padidėjus oro vėsinimui suvartojamos energijos kiekiui.

REKLAMA

Indijos elektros tinklams jau seniai sunkiai sekasi patenkinti smarkiai didėjančią energijos paklausą trečioje didžiausioje Azijos ekonomikoje. Daug rūpesčių kyla dėl prastai prižiūrimų elektros tiekimo linijų ir tinklų perkrovimo.

Karštų ir sausų orų pabaiga kol kas neprognozuojama, todėl „Hindustan Times“ perspėjo, kad kai kurias labiausiai paveiktas valstijas gali apimti sausra, prieš prasidedant musoninėms liūtims.

Numatoma, kad musonai pietinę Keralos valstiją pasieks šio mėnesio pabaigoje ir slinks į šalies šiaurę, bet gali praeiti kelios savaitės, kol liūtys pasieks sausringas šiaurines lygumas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų