REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kandidatė į švietimo ir mokslo ministrus Audronė Pitrėnienė jau buvo susitikusi su prezidente Dalia Grybauskaite ir premjeru Algirdu Butkevičiumi. Galimai ministre tapsianti politikė naujoms pareigoms, spėjama, bus paskirta artimiausiu metu – Vyriausybės vadovas jau pateikė jos kandidatūrą prezidentei.

Kandidatė į švietimo ir mokslo ministrus Audronė Pitrėnienė jau buvo susitikusi su prezidente Dalia Grybauskaite ir premjeru Algirdu Butkevičiumi. Galimai ministre tapsianti politikė naujoms pareigoms, spėjama, bus paskirta artimiausiu metu – Vyriausybės vadovas jau pateikė jos kandidatūrą prezidentei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką apie siūlomas pareigas mano pati kandidatė, ar ji jaučiasi tinkama tapti ministre, kokius darbus darys? Apie tai ilgus metus pedagoge dirbusi A. Pitrėnienė papasakojo TV3.lt.

REKLAMA

Esate siūloma tapti švietimo ir mokslo ministre. Kaip vertinate tokią naujieną?

Vertinu kaip pasitikėjimą manimi. Puiku, kad mano kolegos galvoja, jog mano darbas ir mano gebėjimai tiktų šiai pareigybei. Tai yra malonus gestas.

Kaip manote, ar esate tinkama tokioms pareigoms?

Labai sudėtinga pasakyti. Vienprasmiškai nepavyktų atsakyti, aš manau, kad laikas parodys. Bet kokiu atveju pirmiausiai reikia būti paskirtai. Kita vertus, aš manau, kad mano darbas švietime yra pavyzdys to, jog aš esu išmananti šią sritį. Mano išsilavinimas yra pedagoginis-vadybinis, turiu darbinės praktikos įvairiose švietimo pozicijose, politinės patirtis 10 su viršum metų. Taip pat dvi kadencijas dirbau Švietimo ir kultūros komiteto pirmininke. Tai suponuoja man prielaidą, kad aš galėčiau vadovauti ir dirbti šį darbą, tačiau politikoje yra daug nežinomųjų, tam tikrų nišų, kurios nepriklauso nuo tavo gebėjimų ar atsidavimo darbui. Aš galiu pasakyti viena: bet kurį darbą, kurį dirbau, visada galvojau, kad jį turiu atlikti sąžiningai, skaidriai, dirbti daug ir atsakingai. Tą patį padaryčiau ir šiuo atveju, jei būtų pasirašytas dekretas ir aš būčiau paskirta.

REKLAMA
REKLAMA

Jūsų bendrapartietis Edmundas Vaitekūnas atsisakė šių pareigų. Ar Jūs taip nepasielgsite?

Tai būtų labai nerimta. Aš į visus darbus žiūriu labai rimtai, todėl aš nemanau, kad taip pasielgčiau. Nežinau, kas turėtų atsitikti. Aišku, niekada nesakyk niekada, bet nežinau, kodėl taip turėčiau padaryti?

Ar jau buvote susitikusi su Prezidente?

-Taip, dalyvavau pokalbyje ir su prezidente, ir su premjeru. Dabar aš laukiu jų verdikto. Laikas šiandien yra labai svarbus šioje situacijoje: jų sprendimas, ar jie priims ir pasitikės, ar pažyma ateis teisinga. Šioje situacijoje yra nežinomųjų, reikia palaukti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar viskas paaiškės šiandien?

Negalėčiau pasakyti, nebūtinai.

Jeigu taptumėte ministre, ko pirmiausia imtumėtės? Turite kažkokį planą?

Būtų labai keista, jeigu aš sėdėdama automobilyje pakeliui iš Vilniaus į Skuodą imčiau ir išdėstyčiau savo veiksmų planą. Galiu pasakyti labai trumpai ir aiškiai, geri darbai bus tęsiami, blogi darbai bus keičiami, priimami sprendimai bus įvairūs, inovatyvūs, svarbūs ir nepasitarusi su socialiniais partneriais, ekspertais sprendimų nepriimsiu, kad jie nebūtų kvaili. O jų (sprendimų -red.) bus įvairių, jeigu aš atsidursiu šitoje vietoje.

REKLAMA

Abiturientai skundžiasi dėl per sunkių egzaminų. Ką manote apie tai?

Konkrečių dalykų aš dabar nenoriu aptarinėti. Įsivaizduokite, jei mane paskirtų, aš ateinu, o egzaminų sesija jau praktiškai prasidėjusi, kokie šiuo metu galimi pakeitimai? Jokie. Aš manau, kad svarbiausias dalykas yra garantuoti skaidrumą, kad „nenutekėtų“ užduotys, nebūtų falsifikavimo, vertinimas būtų teisingas, nebūtų pažeidimų atliekant užduotis – čia mano pareiga. Nuo to aš pradėčiau šitoje situacijoje savo veiklą. Tie, kas egzaminus laiko, tuo momentu jiems visada atrodo, kad tai yra labai sunku. Mes turime neatitikimų ir egzaminų programose, tai yra faktas, jas reikia peržiūrėti. Pasitaiko klaidų, kurių neturėtų būti, tai yra problemų laukas visoje šitoje egzaminų sistemoje, kurį reikia panaikinti. Stengsimės tai padaryti.

REKLAMA

Švietimo ir mokslo ministru iki šiol buvo Dainius Pavalkis, kurį Darbo partija atšaukė iš posto, nes jis esą nevykdė partijos ir Vyriausybės programos.

Vietoj jo buvo pasiūlytas Vydas Gedvilas, tačiau pastarasis nebuvo patvirtintas prezidentės, kuri tokį sprendimą priėmė perskaičiusi Specialiųjų tyrimų tarnybos pateiktą pažymą.

Dar vienas kandidatas Edmundas Vaitekūnas atsisakė siūlomo posto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų