REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Lietuvos ir Gruzijos vėliavų išskleidimo ceremonija Vilniuje (nuotr. BFL)

Gruzija, kaip ir Lietuva, supranta, ką reiškia agresyvi kaimyninės šalies veikla, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

25

Gruzija, kaip ir Lietuva, supranta, ką reiškia agresyvi kaimyninės šalies veikla, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai ji pareiškė antradienį, minint Gruzijos Nepriklausomybės dieną, kai Vilniaus Katedros aikštėje buvo ištiesta simbolinė Gruzijos vėliava, apsupta širdies formos simboline Lietuvos vėliava.

REKLAMA

„Ši valstybė, kaip ir mes, supranta, ką reiškia agresyvi kaimyninės šalies veikla, ką reiškia praradimas dalies savo teritorijų, ypač Gruzijai tai aktualu, ką reiškia ekonominė blokada ir panašios, sakyčiau spaudimo priemonės, naudojamos prieš laisvės, nepriklausomybės siekiančią valstybę“, - antradienį žurnalistams Katedros aikštėje sakė D.Grybauskaitė.

Pasak jos, tokia kaimyninės šalies politika „tęsiasi labai seniai, istorinėmis bangomis“.

„Lietuva supranta šią šalį, laiko ją savo labai artima sese Kaukaze ir yra pasirengusi padėti, dalytis tuo, ką turi, kokį patyrimą turi ir palaikyti visur, kur tik įmanoma, tarptautinėje erdvėje“, - kalbėjo prezidentė.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį renginiu „Lietuvos ir Gruzijos laisvės vėliavų kelias“ siekta pabrėžti Lietuvos ir Gruzijos piliečių, kurie myli savo šalių laisvę ir puoselėja demokratines vertybes, vienybę.

Renginyje dalyvavęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis teigė, kad Lietuva džiaugiasi turėdama „drąsią ir nepriklausomą“ draugę Gruziją.

„Gruzija mums labai artima tolimų aukštų kalnų šalis. Kalniečiai visada ir visur yra savaip išdidūs žmonės - gal todėl, kad jie pasaulį mato iš aukštai, plačiai, vaikšto bedugnių kraštais, yra drąsūs ir nepriklausomi. Mes džiaugiamės turėdami tokią draugę“, - sakė V.Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Renginyje Katedros aikštėje dalyvavo ir kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, parlamentarai, įvairių šalių diplomatai.

Gruzijos Nepriklausomybės diena skirta paminėti 1918 metų gegužės 26 dieną priimtą Nepriklausomybės Aktą, kuris po Rusijos imperijos žlugimo paskelbė Gruziją Demokratine Respublika.

Su šia švente Gruziją pasveikino ir Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Mes visuomet būsime su jumis, gimusiais būti laisvais, būsimais euroatlantinės šeimos nariais“, - rašė ministras savo oficialioje socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje.

REKLAMA

Dešimtajame paskutinio amžiaus dešimtmetyje apie atsiskyrimą paskelbusią Abchaziją ir kitą atskilusį regioną - Pietų Osetiją - po 2008 metų karo Rusija pripažino nepriklausomomis valstybėmis.

Rusija nuolat laiko tūkstančius savo karių šio regiono karinėse bazėse. Tarptautinė bendruomenė regionus laiko okupuotomis Gruzijos teritorijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų