REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Madrido „Real“ prezidentas Florentino Perezas pirmadienį vakare surengtoje spaudos konferencijoje pranešė, kad išsiskyrė klubo ir stratego Carlo Ancelotti keliai.

Madrido „Real“ prezidentas Florentino Perezas pirmadienį vakare surengtoje spaudos konferencijoje pranešė, kad išsiskyrė klubo ir stratego Carlo Ancelotti keliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žiniasklaidoje jau ilgą laiką buvo teigiama, kad po sezono C.Ancelotti bus priverstas palikti „baltųjų“ trenerio kėdę. Italui šį sezoną su Madrido ekipa nepavyko laimėti trijų svarbiausių titulų – Karaliaus taurės, „Primera“ pirmenybių ir UEFA Čempionų lygos.

REKLAMA

„Klubo personalas priėmė sprendimą atleisti Ancelotti“, – spaudos konferencijoje teigė F.Perezas. – Kas nutiko blogo šiame sezone? Aš nesivelsiu į kalbas dėl šių detalių“.

„Real“ reikalavimai yra didžiuliai. Visi komandos žaidėjai gerbia Ancelotti, tačiau mes ieškosime naujo trenerio. Būtų puiku, kad jis kalbėtų ispaniškai“, – pridūrė prezidentas.

55-erių metų strategas per dvejus metus su karališkuoju klubu iškovojo keturis titulus – Čempionų lygą, Karaliaus, FIFA pasaulio klubų ir UEFA taures.

REKLAMA
REKLAMA

C.Ancelotti kitą sezoną greičiausiai netreniruos jokios kitos komandos. Šiandien italas pranešė, kad dėl sveikatos problemų su futbolu atsisveikins bent metams.

Švietimo ir mokslo ministerija užsimojo atjauninti mokyklose dirbančių pedagogų kolektyvus. Mokytojai-pensininkai skatinami palikti darbą išeitinėmis išmokomis. Tam šiemet, esą, numatyta 1,7 mln. eurų, tačiau ši suma yra gerokai mažesnė nei reikalinga, o ir patys pensininkai neketina iš savo užimamų pareigų trauktis. Mokinių ir mokytojų santykis Lietuvoje yra vienas žemiausių Europoje Statistiniai duomenys rodo, kad pedagogų personalas senėja, jo atsinaujinimas lėtėja, mokytojų darbo krūviai mažėja. „Sparčiai mažėjant mokinių skaičiui, mokytojų skaičius mažėja gerokai lėčiau. Mokinių ir mokytojų santykis Lietuvoje yra vienas žemiausių Europoje, t.y. vienam mokytojui tenka mažiausiai mokinių. Ministro Pirmininko potvarkiu, buvo sudaryta darbo grupė, kuri be kitų klausimų pasiūlė sukurti finansinius svertus pedagogų skaičiui subalansuoti“, - sako Švietimo ir mokslo ministerijos atstovė Elona Bagdanavičienė. Įgyvendinant šį pasiūlymą, patvirtintas Lietuvos Respublikos 2015 metų valstybės biudžeto lėšų paskirstymo tvarkos aprašas, numatantis išlaidas, skirtas pedagogų išeitinėms kompensacijoms. Išmokoms skiriamos bendrojo ugdymo mokyklų pedagoginiams darbuotojams, įgijusiems teisę į visą senatvės pensiją, kai darbo sutartys nutraukiamos šalių susitarimu. „Kartu su socialiniais partneriais sutarta, kad išeitinės išmokos pirmiausia būtų skirtos asmenims, kurie jau turi tam tikrą pajamų šaltinį, yra įgiję teisę į senatvės pensiją ir patys apsisprendžia išeiti į pensiją. Išeitinės išmokos dydis yra nuo 2 iki 6 darbuotojo vidutinio darbo užmokesčio, priklausomai nuo jo darbo stažo toje darbovietėje. Planuojama, kad išeitinės išmokos būtų mokamos ir ateityje“, - sako ministerijos atstovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų