REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Marijampolės “Grandis-7“ (nuotr. LRF)
13

Savaitgalį Kaune vykusiame pirmajame Lietuvos moterų regbio-7 čempionato etape nugalėjo šalies čempionė Marijampolės "Grandis-7" komanda.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmajame pirmenybių etape be marijampoliečių dar dalyvavo Kauno "Ąžuolo", Klaipėdos "Kovo", Vilniaus VRA ir be konkurencijos kovojusios Rygos LSPA (Latvija) regbininkės. "Grandis-7" ekipa 26:5 nugalėjo "Kovo" atstoves, 34:7 nepaliko didesnių vilčių latvėms, 43:12 sutriuškino jaunąsias VRA regbininkes, o lemiamoje akistatoje po atkaklios kovos 12:5 įveikė antrąją vietą užėmusį Kauno "Ąžuolo" klubą.

REKLAMA

Trečioji vieta atiteko "Kovo" merginoms, ketvirta liko LSPA, penkta - VRA komanda.

"Pergalę lėmė geras pasiruošimas. Kauno ekipa šiemet labai sustiprėjusi, todėl buvo nelengva. Vilniaus komanda yra kiek silpnesnė, Klaipėdoje - didelė žaidėjų rotacija, o Kaunas išsaugojo visą komandos branduolį ir tai jautėsi. Su kaunietėmis žaidėme paskutines rungtynes, kai jau buvo ir fiziškai ir psichologiškai sunku rungtyniauti, bet viskas baigėsi gerai", - po varžybų pasakojo viena "Grandis-7" klubo lyderių ir Lietuvos rinktinės narė Gintarė Puzaraitė.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos čempionatas yra vienas iš Lietuvos rinktinės pasirengimo etapų prieš artėjantį Europos pirmenybių A diviziono turnyrą Kaune.

"Labai smagu, kad Lietuvos čempionate žaidė beveik visos rinktinės narės. Iš Norvegijos grįžo Dainora Žemaitytė, Jurgita Žukauskienė. Šiais metais ruošiamės stipriau nei pernai.

Praėjusiais metais viskas vyko įtempčiau, turėjome daug stovyklų, o šiemet yra daug išvykų, dviejų dienų turnyrų, bet tuo pačiu atrodo, kad turime daugiau laisvo laiko. Kol kas nepasiekėme ypatingų rezultatų, bet pasiruošime svarbiausia buvo "šlifuoti" žaidimą. Treneris dažnai keitė žaidėjas, pozicijas", - mintimis dalinosi G. Puzaraitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos rinktinės ir Klaipėdos "Kovo" treneris Donatas Streckis pripažino, kad Lietuvos čempionatas dar neprilygsta kitų Europos šalių pirmenybėms, bet po truputį einama į priekį, atsiranda talentingų žaidėjų.

"Tikėjomės pirmosios vietos, bet jau pirmajame mače žaidėme su pajėgia Marijampolės komanda, kurioje surinktos visos geriausios žaidėjos. Mūsų komandoje yra naujokė, kuri tapo viena pagrindinių žaidėjų, bet problema išlieka ta, kad mums visiems tenka kažką aukoti, kad galėtume čia dalyvauti", - aiškino D. Streckis.

REKLAMA

Praėjusiais metais Vilniuje vykusiame Europos čempionato B diviziono turnyre Lietuvos rinktinė visus maloniai nustebino geru žaidimu ir iškovojo vieną iš dviejų kelialapių į aukštesnę grupę. A divizione komandų lygis gerokai aukštesnis, todėl Lietuvai keliamas tikslas išlikti divizione. A grupėje mūsiškės Kaune žais su Belgijos, Suomijos ir Čekijos komandomis.

"Prie savų žiūrovų atsakomybės, žinoma, yra daugiau, bet praėjusių metų pavyzdys rodo, kad namuose žaisti yra lengviau. Vien to pačio poilsio yra daugiau, nereikia niekur važiuoti per Europą autobusu. Daug naudos duoda ir žiūrovų palaikymas, - kalbėjo G. Puzaraitė. - Mums labai trūksta greitų žaidėjų. Grumtynės pas mus visada buvo stiprios, merginos techniškos, bet dažnai būna, kad varžovės pranoksta mus greičiu. Matau Lietuvos čempionate daug jaunų ir perspektyvių mergaičių, lieka laukti, kol jos užaugs."

Antrasis čempionato etapas ateinantį savaitgalį vyks Marijampolėje. Vėliau geriausios šalies regbininkės tęs pasiruošimą Europos regbio-7 čempionato A diviziono turnyrui Kaune, kuris vyks birželio 13-14 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų