REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Per pratybas sunkiųjų metalų garais apsinuodiję penki užsienio valstybių kariai bus gydomi Kauno klinikose.

REKLAMA
REKLAMA

 

Dviejų iš jų būklė truputį sunkesnė, trijų apsinuodijimai lengvesni, po Vyriausybės pasitarimo pirmadienį žurnalistams sakė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

REKLAMA

„Vyko pratybos, buvo panaudotos tam tikros medžiagos, kaip mes žinome, būna dūminės uždangos, ir operacijos metu jie, matyt, per ilgai užsibuvo toje vietoje. Pablogėjo jų sveikata ir jie nuvežti į Marijampolės ligoninę, Marijampolės ligoninė suteikė reikiamą pagalbą ir šiuo metu pervežė į Kauno klinikas. Vieni jau yra Kauno klinikose, kiti bus netrukus“, - sakė J.Olekas.

Pasak ministro, universitetinė ligoninė kariams gydyti pasirinkta dėl apsinuodijimo pobūdžio.

„Tiesiog norėjome būti to lygmens, kadangi čia specifiniai toksikologiniai pakenkimai, buvo sutarta, kad būtų tikslinga. Kelių (karių) būklė yra lengvesnė, dviejų būklė yra truputį sunkesnė“, - sakė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak J.Oleko, kol kas neaišku, kokiomis aplinkybėmis ir dėl kieno kaltės apsinuodijo kariai, į šį klausimą atsakys tyrimas.

Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad penki užsienio kariai apsinuodijo Lietuvos kariuomenės organizuojamų pratybų metu pirmadienio rytą. Pasak pranešimo, karių būklė stabili, taikomas simptominis gydymas ir stebėjimas. Atsižvelgiant į tarptautinius susitarimus, karių tautybė neatskleidžiama.

Kariai susižalojo Lietuvos kariuomenės organizuotų pratybų metu, kai treniruotasi krašto gynybos veiksmų. Pratybos su Marijampolės miesto savivaldybe ir policija suderintos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų